Kpss

2020 ÖSYM KPSS Lise Başvuru ve Sınav Tarihleri

Bilindiği gibi KPSS Lisans başvuruları geçtiğimiz ay Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından alınmıştı. Bunun ardından Ön Lisans ve Lise mezunu olan adaylar KPSS için sınav ve başvuru tarihlerini araştırmaya başladılar. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyen adaylar KPSS’ye katılıyorlar. Adaylar KPSS’ye katılarak kurum için yeterli puanı almak suretiyle atanmayı bekliyorlar. Öncelikle sınav sonuçları açıklanacak ve adaylardan tercih alınacak. Bu tercihlerin sonuçlarına göre atanma işlemleri yapılacak. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinde sınav takvimi belirtildi. Bu sınav takvimine göre KPSS lise için başvurular 15 Eulül ile 30 Eylül arasında alınacak. 

ÖSYM’DEN DUYURU YAYIMLANDI 

KPSS lise başvuruları devam ediyor. Konu hakkında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı ve bu duyuruda başvurular hakkında bilgi paylaşımı yapılırken başvuru kılavuzu da erişime açıldı. Bu doğrultuda ÖSYM’den yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

2020-KPSS Ortaöğretim Sınavı, 22 Kasım 2020 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 15 – 30 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacaktır. Ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılmak isteyen adayların KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yapmaları ve sınava katılmaları gerekmektedir.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

SINAV TARİHLERİ

Başvuru tarihlerinin yanı sıra adaylar sınav tarihlerini de araştırmaya da başladı. Bu doğrultuda KPSS sınav tarihleri şu şekilde:

2020 EKPSS: 11 Ekim 2020 2020

KPSS Ön Lisans: 25 Ekim 2020

2020 KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020