YÖK Başarı Sırası Sihirbazı

YÖK Program Atlasında Bulunan Başarı Sırası Sihirbazı Nedir?

YÖK başarı sırası sihirbazı ile hedeflediğiniz programlara 2015 yılında yerleşenlerin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’de kaçıncı sırada olduğunu görebilirsiniz. Yine YÖK tarafından hazırlanan başarı sırası sihirbazı ile 2016 YGS’deki başarı sıranızı görebilir, 2015 yılında o programa girenlerin YGS başarı sıraları ile kendi başarı sıranızı karşılaştırabilirsiniz.
2016 ÖSYS’de LYS puanları ile öğrenci alan lisans programlarına yerleşenlerin yüksköğretime geçiş sınavı (YGS) sırası ortalamaları ile yerleşenler arasında en düşük YGS başarı sırasıda YÖK tarafından hazırlanan ve çok beğenilen başarı sırası sihirbazında bulunuyor.

Başarı Sırası Sihirbazı Nasıl Kullanılıyor?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başarı Sırası Sihirbazı sisteminin kullanımı oldukça basit. Sayfanın sol kısmında bulunan Alan Seç kısmından alan kısmını seçiyorsunuz seçtikten sonra size üniversiteleri, üniversitelerin özel mi, yoksa devlet üniversitesi mi olduğunu söz konusu üniversitelerin katsayı ortalamaları, yerleşen son kişinin puanını , YGS-5 başarı sırası ortalamasını, YGS-6 Başarı sırası ortalamasını veriyor.

YÖK Program Atlası | Başarı sırası Sihirbazı’nda Üniversite Araması Yapma

Ayrıca Başarı Sırası sihirbazı’nda arama butonu bulunuyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan Başarı Sırası Sihirbazı’nda arama yapabilmeniz için önce lisans programı bilgisi seçmeniz gerekiyor. Örnek verecek olursak sayfanın sol kısmında bulunan lisans programı bilgisi alanından “arkeoloji” seçeneğine tıkladığınızda sistem size 55 yükseköğretim kurumunu sıralıyor, sıralamanın üst kısmından ortalamalarını öğrenmek istediğiniz üniversitenin adını yazarak arama yapabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version