2016 ALS Ne Zaman Yapılacak?

2016-ALS Ne Zaman yapılacak?
2016 Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (2016-ALS) için geri sayım başladı. 2016 ALS heyecanı yaşayan adaylar için son haftaya giriliyor. 9-22 şubat tarihlerinde başvurular kabul edilmişti. 9-22 Şubat tarihleri arasında başvuruda bulunan adaylar için tatlı bir heyecan başladı. 2016 ALS için son bir hafta kaldı. Sınav heyecanı ve Asker olma ihtimalinin haklı gururunu yaşayan adaylar için hazırladığımız bu haberde ALS hakkında bir kaç bilgi yer alıyor.

2016-ALS Ne Zaman?

2016 ALS 3 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek.

2016-ALS Heyecanını Yaşayacak Adaylar  İçin Bilgilendirme;
2016 ALS‘nin yazılı sınavında adaylara ilköğretim düzeyinde, sayısal, sözel ve mantıksal akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi maksadıyla bazı testler uygulanacak. Bu testler Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimer, Fen Bilimleri testleri olacak, Test kitapçıkları tek kitapçık halinde verilecek ve sınavın toplam süresi 120 dakika olacak. 2016 ALS yazılı sınavda adaylara Türkçeyi doğru kullanmadan 30 soru, Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihi’nden 7 soru, Milli Tarih’ten 4 soru, Türkiye Coğrafyası’ndan 4 soru, Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücünü test etmek amacıyla 30 soru, Fen Bilimlerindeki kavram ve ilkeler kapsamında fizik , kimya, biyoloji soruları sorulacak.

2016-ALS Giriş Belgeleri Nereden Alınacak?

2016 ALS sınav giriş belgeleri ÖSYM resmi internet sitesinden edinilebilir.2016 ALS yazılı sınava girecek adaylar yanlarında çanta, cep telefonu, saat, kulaklık vb aletler getiremezler. Sınavların olduğu binalarda girişte aramalar olacak ve sınav için yasak olan her türlü alet ve techizat kontrol edilecek, (tam yasaklı liste için lütfen sayfanın en altında bulunan kılavuzu indirin) bunlardan herhangi biriyle giriş yapmaya çalışan aday sınava alınmayacaktır.

Kamupersoneli.net

2016 ALS hakkında bilgilendirmelerimiz ve haberlerimiz devam edecek. Bizi takip etmeye devam edin.

Exit mobile version