Genel

2016 YDS İçin Geri Sayım Başladı

2016 YDS için geri sayım başladı. 2016-YDS İlkbahar dönemi sınavı 27 mart 2016 tarihinde saat 9:30’da gerçekleşecek. Sınav 150 dakika sürecek. 2016 YDS almanca, arapça, bulgarca, farsça, fransızca, ispanyolca, ingilizce,italyanca ve yunanca dilleri üzerinden yapılacak.

2016-YDS İlkbahar Döneminde Kaç Soru Soruluyor?

 Sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler olacak. 2016-YDS sınava giriş belgesi “ais.osym.gov.tr” adresinden edinilecek. Söz konusu diller için olacak sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri bilgisi ve okuduğunu anlama soruları adaylara sorulacak. İngilizce sınavı için kullanılan kaynakların ABD, ingiltere, Kanada gibi ingilizce konuşan ülkelerin ingilizcesi kullanılacak. Amerikan ingilizcesi daha yaygın olarak kullanıldığı için sınava giren adaylar için bir handikap olmaması açısından yaygın olan amerikan ingilizcesi kullanılacak.

Sınava Girecek Adayların Dikkatine

Ayrıca 2016 YDS ‘de sözlük ve sözlük görevini yerine getirebilecek herhangi bir yardımcı araç kullanılamaz. Sınava girecek adaylar yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kulaklık, kolye, yüzük, bilezik, broş, anahtar vb şeylerle her türlü elektronik eşyayı yanlarına sokamaz. sınava yiyecek kesinlikle sokulmaz , içecek olarak sadece yanınızda su bulundurabilirsiniz. Adaylar sınava ilaç, sargı bezi, koltuk değneği vb sağlık malzemeleriyle gelemez.

2016 Yabancı Dil Tespit Sınavı (2016-YDS) İlkbahar Dönemi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2016 Yabancı Dil Tespit Sınavı (2016-YDS) İlkbahar dönemi sınav sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM resmi internet sayfasından duyurulacak.

Sınava girecek adaylar için ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuza göz atmak için TIKLAYINIZ
Kamupersoneli.net