2020 Polis Alımı bekleyenler dikkat! İçişleri Bakanı Soylu detayları açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2020 polis alımları hakkında açıklama yaptı.

POLİS ALIMI HAKKINDA BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

POMEM ile PMYO’daki eğitim süresi, alım süreçleri hakkında Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Afet Kriminal İnceleme (AKİ) Temel Eğitim Kursu Açılış Programı’nda açıklama yapan Bakan Soylu, “Bizde şuan polislikte eğitim süresmiz, şu anda Polis Meslek Yüksek Okullarımızda 20 ay, Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) 8 ay.” dedi.

Öte yandan Bakan Soylu açıklamasının devamında, “Ve polis alım sürecimizde yazılı sınav ön sağlık, fiziki yeterlilik ve sözlü mülarak olarak 4 aşamada gerçekleşiyor. ” ifadelerini kullandı.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI

Komiser yardımcısı alımı hakkında da açıklama yapan Bakan Soylu adayların 10 ile 12 ay arasında eğitim aldığını dile getirdi.

EĞİTİM SÜRECİNDE DÜZENLEME

Bakan Soylu, “Geçtiğimiz gün bakan yardımcıları emniyet müdürleri ve Polis Akademisi personelleri ile yoğun bir toplantı yaptıklarını, polis alımı eğitimlerinde daha neler yapılabileceğini , uygulama eğitimlerinde yapılabilecek şeyleri değerlendirdik. Bu konuda inşallah çatısını çattığımız değerlendirmeyi ortaya koyduk. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun adımını önümüzdeki günlerde atacağız.” dedi.

POLİS ALIMI NE ZAMAN?

PMYO polis alımının Ağustos ayının üçüncü haftasında başlaması bekleniyor. POMEM polis alımının ise KPSS ‘den sonraya kalması bekleniyor. 

Exit mobile version