Milyonlarca Kişinin GSS Prim Borcu Silinmiyor

İşsiz gençlerin kabusu haline gelen Genel Sağlık Sigortası (GSS) 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren başladı. Gelirinin olmadığını belgeleyenlerin primlerini devlet ödeyeceğini belirtmiş fakat gelir tespiti esnasında belirli bir limitin aldında olmadığında yine de prim ödemek zorunda kalıyorlardı. Gelir tespiti yaptırmayanlar için durum daha kötüydü , gelir tespiti yaptırmayanlar için en yüksek prim ödemesi belirlendi şu an için o rakam 395 TL .

Ak Parti Seçim Vaadi Yerine Geliyor “ANCAK”

İşsiz Gençler ve aileleri bu durumu defalarca bakanlıklara ve devlet kurumlarına iletti ve Ak Parti seçim vaatlerinden biri haline geldi. Ve geçenlerde GSS prim borçlarının silineceğine dair dedikodular ayyuka çıkmış en sonunda durum resmiyete dökülüp meclisteki torba yasaya eklenmişti.

GSS Prim Borcu Affından Kimler Yararlanacak

Mecliste görüşülecek yasanın onaylanması halinde aftan yararlanacak olanlar sadece 25 yaşını doldurmamış kişiler olarak biliniyor.Buna göre 25 yaşını geçmiş ve GSS borcu olanlar torba yasa ile birlikte meclisin onayına sunulacak olan GSS prim borcu affından yararlanamayacak. Bu demek oluyor ki 25 yaşından küçük ve GSS prim borcu olan 2 milyon 334 kişi aftan yararlanırken, 25 yaşından büyük 4.6 milyon kişi bu af kapsamının dışında kalacak.

Vatandaş Soruyor “4.6 Milyon Kişinin GSS Prim Borcu Neden Silinmiyor?”

Kamupersoneli.net’e her gün yüzlerce mail geliyor bu konu hakkında meclise sunulacak GSS prim borçlarının silinmesi kanun tasarısından bizlerde faydalanacak mıyız? şeklinde , görünen o ki 4.6 milyon kişi GSS Prim borçlarını ödemek zorunda.Gelişmelerden siz değerli ziyaretçilerimizi haberdar etmeye devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version