Cumhurbaşkanlığından Flaş Maske Kararı! Resmi Gazete'de Yayımlandı

Corona virüsü salgını kapsamında çoğu ilimizde zorunlu olan ve Covid-19 salgını ile mücadelede etkin rol oynayan maske hakkında önemli bir Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’nin 30 Haziran 2020 tarihli sayısında yayımlandı. Bilindiği gibi maske üretiminde girdi olarak kullanılan “melt blown” kumaşlara uygulanan ilave gümrük vergisi yüzde 20 oranındaydı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu oran sıfırlandı. Vergi oranının sıfırlanması ise Ekim ayına kadar devam edecek.  

YÜZDE 20 VERGİ ORANI SIFIRLANDI 

Bu karar ile Ticaret Bakanlığı tarafından dünya genelinde etkili olan corona virüsü salgını ile mücadelede kişisel maske kullanımının önemi dikkate alındı ve maske üretimindeki girdi maliyetleri düşürmek amacı ile düzenleme yapıldığı vurgulandı.  

Buna göre, maske üretiminde girdi olarak kullanılan “melt blown” kumaşlarda uygulanan ilave gümrük vergisi 1 Ekim’e kadar yüzde 20’den yüzde sıfıra indirildi. 

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN GÜMRÜK VERGİSİNDE DÜŞÜŞ  

Bununla birlikte bugünkü Resmi Gazete’de İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Bu karar ile sanayicinin girdi maliyetlerini azaltmak, rekabet gücünü desteklemek ve nihai ürün fiyatlarını düşürmek amacıyla Türkiye ve Avrupa Birliği’nde (AB) üretimi olmayan girdi mahiyetinde ham madde ve ara mamullerde uygulanan gümrük vergileri AB ile eş zamanlı olarak düşürüldü. 

Türkiye’de üretimi bulunmayan 125 özel tanımlı ürünün gümrük vergileri bu karar ile düşürülecek. Gümrük vergilerinin düşüşü ise 1 Temmuz’dan itibaren olacak. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararları İçin TIKLAYIN.

Exit mobile version