KPSS Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı tüm adaylarda başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen adaylar sınavın heyecanına kapıldı. Başvurular 17 Mart 2016 Perşembe günü başlamıştı. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

KPSS Başvuruları 31 Mart 2016 tarihine kadar devam edecek. 31 Mart 2016 Perşembe Günü saat 23:59 itibariyle başvurular sona erecek. 

KPSS Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

KPSS başvuruları internet üzerinden gerçekleşiyor. Sınava girmek isteyen adaylar , Sınavı gerçekleştirecek kurum olan Ölçme , Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) resmi internet sitesinin sol kısmındakilayarak ilgili sınavın başvuru sayfasına erişebilirsiniz. İlgili sayfada aktif olan başvurular bulunur.  Yine Ölçme , Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM )’nin resmi internet sitesinden başvuru işlemlerinin haricinde KPSS hakkında detaylı bilgileri bulabileceğiniz bir kılavuza erişmeniz mümkün.

KPSS Sınav Ücreti Ne Kadar?

KPSS’e girmek isteyen adaylar , girilecek her oturum için 55 TL sınav ücreti ödemelidir.Genel yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri’ni kapsayan sınav 22 Mayıs 2016 Tarihinde gerçekleşecek. Alan Bilgisi Sınavı 29 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek. ÖABT sınavına girecek adaylar KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür ve KPSS eğitim bilimleri oturumlarına da katılmak durumundalar bu yüzde sınav ücreti olarak 165 TL ödemeliler.

Exit mobile version