Taşeron İşçiler Kadroya Alındıktan Sonra Maaşları Ne Olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu salı günü gerçekleşen Ak Parti Grup toplantısında tüm taşeron işçilerin kadrolu olacağını söylemişti.

Taşeron İşçiler Kadrolu Olacaklar Fakat Umdukları Gibi Kadro Alamıyorlar

Bizlerin de müjdeli haber başlığı altında duyurduğumuz “taşeron işçiler kadrolu oluyor” meselesi günden güne karmaşıklaşmaya başlıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ve hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalar taşeron işçileri sevindirecek cinsten görünmüyor. Zira taşeron işçilerin kadrolu olması sonucunda kendilerine herhangi bir maaş artışı olmayacak, 3 senede bir sözleşme imzalanacak.

Taşeron İşçiler Kadrolu Olabilmek Nereye Başvuracaklar?

Kadrolu olabilmek için gerekli şartları yerine getiren taşeron işçisi yasa çıktıktan yaklaşık bir ay sonra taleplerini ilgili kuruma bildirecek. Kamu kurumu başvuruyu aldıktan sonra gerekli araştırmayı yapıp, değerlendirme sürecini başlatacak, değerlendirme süreci sona erdikten sonra taşeron işçinin vaziyeti devlet memuru olanlarda yapıldığı gibi araştırmalara tabi tutulacak.

Taşeron İşçiler Kadrolu Olduktan Sonra Maaşları Ne Olacak?

Kamu kurumunda taşeron olarak çalışan işçi kadrolu olduktan sonra maaşı taşeron işçi olarak çalıştığı süredeki maaşıyla aynı olacak. Maaş üzerinde herhangi bir iyileştirme söz konusu olmuyor. Ayrıca daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi taşeron işçiler kadrolu olduktan sonra bu onları devlet memuru statüsüne sokmayacak, yeni bir statü ihdas edilecek ve bu statüde olacaklar.

Exit mobile version