Taşerona Kadro Sınavı Nasıl Olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Salı günü Ak Parti grup toplantısında açıkladığı ve tüm taşeron çalışanlar ve onların aileleri dahil bir çok kesimi mutlu eden müjdeli haberin taşeron işçiler için aslında o kadar da müjdeli haber olmadığı ortaya çıkıyor. Maaşlarında herhangi bir iyileşme meydana gelmeyecek. Yada memur statüsünde olmayacaklar. Taşeron işçiler için ayrı bir statü ihdas edilecek ve bu statü kamu çalışanlarıyla aynı hakları kapsayacak.

Ntv’de bir canlı yayına katılan Maliye Bakanı herhangi bir kamu kurumunda taşeron işçi olarak çalışan kişinin kadro aldıktan sonra o kurumdaki aynı işine devam mı edeceği yoksa farklı kurumlara geçiş yapabilme imkanının olup olmadığı hakkındaki soruya şu şekilde cevap verdi ;

“Burada çok farklı kurumlar var. Sağlık Bakanlığı büyük ölçüde sağlık personelinin çalıştığı bir kurum. Biz burada sınavla ilgili kurumlar kendi bünyelerinde yazılı veya sözlü sınav yapabilirler buna imkan sağlıyoruz. Kurumlar ÖSYM’ye sınav yaptırabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı’na, ölçme değerlendirme genel müdürlüğüne sınav yaptırabilirler. Her kurumun kendi özelliğine göre bir sınav sistemi getireceğiz.”

Kadro İçin Sınav Yapılacak

Kadro için belirleyici unsur sınav mı olacak?  şeklindeki soruya Maliye Bakanı taşeron işçilerin müracaatlarını kendi çalıştıkları kurumlara yapacağını ve yapılan müracaatlar sonrasında yasa çerçevesinde değerlendirmeye tabi olacaklarını dile getirdi. Ayrıca başvurunun gerçekleştiği kurumun kadro ihtiyacı da önemli bir durum kurum maliye bakanlığı , devlet personel başkanlığı’na ihtiyaç sayısını bildirecek ve talepte bulunacak. Başvuruları kabul eden kurum maliye bakanlığı ve devlet personel başkanlığına ilgili belgeleri göndertikten sonra bir sınav süreci başlayacak ve sınavı geçen kişiler o pozisyonlara atanabilecek.

Exit mobile version