Sosyal Yardım Alanı Çalıştırana Devlet Desteği

Gün içerisinde sizleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelen torba yasa hakkında bilgilendirmiştik. Ana başlıkları açıklamıştık. Meclise gelen yasa tasarısına göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenip sosyal yardım almaya hak kazanan muhtaç kişilere iş verenlere sigorta primlerinin ödenmesi konusunda devlet destek verecek. 

Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizler arasında olması gereken muhtacın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik fonu tarafından belirlenen nakdi düzenli sosyal yardım alan muhtaç kişilerin özel sektörde herhangi bir işe girmeleri durumunda , sosyal yardım alan kişiyi işe alan iş verene sigorta primlerinin ödemesi 1 sene boyunca Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından karşılanacak. Sosyal Yardım alan kişileri Çalıştırdığı belirlenen ve bunu bildirmeyen kişiler bu destekten yararlanamayacak. Sosyal Yardım alan kişiyi çalıştırdığını iddia eden yada konuyu kendi yararına olacak şekilde manipule etmeye kalkan işverenler hakkında cezai işlemlerde uygulanacak. Haksız yere sigorta primi yardımından faydalandığı öğrenilen işveren ve teşvik tutarı yine kişiden tahsil edilecek.

Gün içerisinde Torba yasayla ilgili bir çok haber yapmıştık ilgili haberlere ulaşmak için sayfanın en üzerindeki arama butonunu kullanabilirsiniz. Aklınızdaki soruları, yorumlarınızı, önerilerinizi forum.kamupersoneli.net adresinden bizlere ulaştırabilirsiniz. Ayrıca android cihazları için geliştirdiğimiz android uygulamamızı android işletim sistemine sahip cep telefonunuza indirerek kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, sınav ve personel alımlarından anında haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version