Ücretli Öğretmenlere Kadro Var Mı?

Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarından bazıları KPSS engeline takıldıkları için veya kadro sıkıntısı yüzünden MEB’e öğretmen olarak atanamamaktadır. Taşeron personele kadro müjdesinin ardından ücretli öğretmenler de kadro müjdesi istiyor. 

Ücretli Öğretmenler Pusuda

Atama bekleyen öğretmen adaylarının birçoğu bir yandan ücretli öğretmenlik yaparken diğer yandan KPSS’ye hazırlanmaktadırlar. KPSS engelini aşamayan ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenler gibi derse girmektedir, yıllık plan hazırlamaktadırlar, nöbet tutmaktadırlar, e-okul’a not girmektedirler, toplantı ve kurullara katılmaktadırlar. Ücretli öğretmenler, atanmış öğretmenlerle aynı işi yapmaktadır. Tek farkları kadrolarının olmaması ve maaşlarının az olmasıdır. Zaten ücretli öğretmenlikte geçirilen süreler daha sonra hem hizmet puanında değerlendirilmektedir hem de hizmet yılında değerlendirilmektedir. Ücretli öğretmenler, devletin normal öğretmenleridir. Yani devletin okullarında mesai yapmaktadırlar. 

Özetle; Ücretli öğretmenlerin belli bir ölçüte göre kadroya geçirilip geçirilmeyeceği konusunda şimdilik bir adım yok. Taşeron personele kadro gelmesi nasıl KPSS’yle kamuya atanmak isteyenlerin tepkisine yol açtıysa ücretli öğretmenlere kadro verilmesi de atama bekleyen öğretmen adayların tepkisine yol açabilir. Kadro konusunda adaletli bir yol izlenmesi faydalı olacaktır. 

Exit mobile version