Jandarma Genel Komutanlığı JÖH Alımı ! JÖH Alımı Başvuru Şartları ! Kimler JÖH Olabilir?

Türkiye’de asker olmak için adayların başvurduğu alanlardan biri Jandarma Genel Komutanlığı olurken en önemli birim ise Jandarma Özel Harekat yani JÖH birimidir. Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı kapsamında JÖH alımı gerçekleştirmekte ve bu yönde yayımlanacak olan ilanlar adaylar tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. 

ŞU ANDA İLAN YOK

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uzman erbaş JÖH alımı için herhangi bir duyuru yayımlanmadı. Yani şu anda JÖH alımı için bir ilan yok. Peki JÖH olabilmek için adayların hangi şartlara haiz olması gerekiyor;? İşte detaylar: 

ARANAN ŞARTLAR

JÖH NEDİR? JÖH’TE HANGİ RÜTBELER YER ALIR?

JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır. JÖH üyelerinin birçoğu rütbelidir ve genellikle terörle mücadele alanında görev yaparlar. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan JÖH timlerinde genellikle gönüllü askerler yer alır. JÖH timleri uzman çavuş rütbesi ile ağırlıklı olur ancak astsubay ve erler de görev yapmaktadır. Her birliğin başında ise yüzbaşı rütbesinde bir asker yer almaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olan JÖH’ler seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır. Uzman çavuş ağırlıklı olan JÖH’lerde astsubay ve erler de görev alır. Her birliğin başında ise bir yüzbaşı bulunur. Erler C Timi olarak adlandırılan timlerde görev alır.

Exit mobile version