Taşerona Kadro Tamam, KPSS Mağdurları Ne Olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından tüm taşeronlara kadro verileceği açıklandı. Tüm Türkiye’de kamuda taşeron olarak çalışanlar bugünkü haberle mutluluk yaşarken Hükümetten müjde bekleyen bir başka grupsa KPSS’ye girmiş ve yüksek puan almış adaylardır. Kamuya girmek için sınırlı sayıda kadrolarla atama bekleyen adaylara yönelik henüz bir müjde verilmiş değil. 

 KAMUPERSONELİ.NET OLARAK ÖNERİLERİMİZ

1)    Asıl iş ve yardımcı iş ayrımı olmadan tümüne kadro verilecek olması olumlu olmuştur. Üniversite mezunu olup da atanamayanların taşeron olarak kamuya girmesi ve ardından kadroya geçecek olması olumlu ancak yüksek puanlarla kadro ve atama bekleyenler için de bir adım atılması gerekir. Merkezi yerleştirmelerde kadro açılmasını isteyen adaylar için de bir çalışma yapılmalıdır. 

2)    Taşeron personellerin kadroya geçirilmesiyle birlikte kamunun tüm personel ihtiyacı memur-işçi ayrımı olmaksızın KPSS’ye bağlı olarak merkezi yerleştirmeyle yapılmalıdır. Yani İŞKUR’un yaptığı alımlar, sözleşmeli ve geçici personel alımları da merkezi yerleştirme içine alınmalıdır.

3)    Devlet, işsiz gençleri mutlu edecek formül geliştirerek merkezi yerleştirmeyle memur alımları için her sene 40-50 bin civarında kamuya personel alımı yapmalıdır. Mevcut şartlarda taşeron ve geçici personelleri de sayarsak her sene öğretmen ve sağlıkçı hariç 100 binin üzerinde kamuya personel alımı yapılmaktadır. KPSS’siz olarak alınan tüm alımlar sınava dayalı olarak yapılmalıdır.

4)    Sözlü sınav (mülakat) belirli unvan ve görevler için yapılmalıdır. Bu şekildeki alımlar kamera altına alınıp sonuçları da şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır. 

5)    Naklen atamalar, istisnai kadrolara yapılacak atamalar bütçe dışına çıkarılmalıdır ve Başbakanlığın iznine bağlanmalıdır. 

6)    Sözleşmeli olarak çalışanların tamamına kadro verilmesi gerekmektedir. Taşeronu kadroya alıp da sözleşmelileri kadroya kavuşturmamak adaletli olmayacaktır.

7)    Bundan sonra kamuya taşeron personel yerine KPSS puanıyla personel alımları yapılmalıdır. 

8)    Mevcut olarak taşeron olarak istihdam edilecek Aile Bakanlığı’nın 1500 personel alımı durdurulmalıdır, bunun yerine kadrolu istihdamın yolu açılmalıdır. Diğer tüm kurumlardaki taşeron alımları durdurulmalıdır ve bundan sonra kamuda tek tip istihdam olmalıdır. Taşeron ve sözleşmeli alımlara son verilmelidir ve kadrolu olarak tüm alımlar KPSS’ye bağlı olarak yapılmalıdır.

Exit mobile version