Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Kodlama Eğitimi İçin Üniversite Temsilcilerini Dinledi

MEB tarafından başlatılacak olan kodlama dersleri için geri sayım başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak kodlama eğitimi hakkında “İçerik, teknoloji ve pedagojiyi bütünleştiren, toplumsal sorumluluklarında öğrencileri destekleyen yapıya sahip bir program hedefliyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri tarafından kodlama eğitiminin müfredata dahil edilmesi çalışmaları kapsamında 40 üniversite’den BÖTE başkanlarıyla toplantı yapıldı.

40 Üniversitenin BÖTE Başkanları Dinlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Başkanı Ahmet Onur Ak ve 40 üniversitenin BÖTE başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantı Başkent Öğretmen Evinde gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Başkanı Ahmet Onur Ak kodlama dersinin müfredat çalışmalarıyla alakalı basın mensuplarına şu açıklamada bulundu “Kodlama müfredatında yapılması planlanan revizyon çok önemli. Bu yeni programın ihtiyaçlara ve beklentilere cevap veren, uygulanabilir, dünyadaki eğilimleri yansıtan bir program olması gerektiğini düşünüyoruz. İçerik, teknoloji ve pedagojiyi bütünleştiren, toplumsal sorumluluklarında öğrencileri destekleyen, işlevsel yapıya sahip bir program hedefliyoruz. Bu doğrultuda, müfredatı şekillendirecek ‘eğitim felsefesi, temel ilke ve kaideler neler olmalı, müfredatta neler, hangi boyutta yer almalı’ gibi bir takım sorular ortaya çıkıyor”.

Fatih Projesi Kapsamında 450 bin etkileşimli tahta

40 Üniversitenin BÖTE başkanının önerilerinin dinlendiği toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fatih Projesi’nin eğitim teknolojileri alanında dünyada herhangi bir benzerinin olmadığını dile getiren Başkan Ak “Bugün FATİH, dersliklerimize ulaştırılan 1 milyona yakın internet bağlantı ucu, yaklaşık 450 bin dersliğimizde bulunan etkileşimli tahta, 1,5 milyon öğretmen ve öğrencimizin kullandığı tablet bilgisayar, yüz binlerce dijital eğitim içeriği ve milyonlarca kullanıcısıyla dünyanın en büyük dijital okulu haline gelen Eğitim Bilişim Ağıdır.” şeklinde konuştu