Politika

Terör Örgütü, Türkiye Düşmanlığına Tam Gaz Devam Ediyor

Bilindiği üzere,  9 Ekim 2019 tarihi itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu grupları tarafından Suriye’nin kuzeyinde tek taraflı özerklik ilan eden Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı başlatılan sınır ötesi askerî harekâtla, amacın, Türkiye’nin PKK ile bağları nedeniyle terör örgütü olarak tanımladığı, ABD ve diğerlerinin ise Irak ve Şam İslam Devleti’ne karşı bir müttefik olarak kabul ettiği Suriye Demokratik Güçleri’nin sınır bölgesinden uzaklaştırılması, 30 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge oluşturularak 3,6 milyon civarındaki Suriyeli sığınmacının bu bölgeye yerleştirilmesi olan Barış Pınar Harekatı ile birlikte Türkiye’nin kontrolünde olan barış pınarı bölgesinden Haseke ve kırsal kesimine su verilmesi ile Tişrin ve Tabka barajlarından ihtiyacın karşılandığı Mabruka elektrik santraline elektrik sağlanması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Terör örgütü PKK/YPG tarafından kullanılamaz hale getirilen haseke ve kırsal kesimleri besleyen Allouk Su Tesisi’nin yeniden çalışması için onarım faaliyetlerini bu görüşmelerin ardından başlatan Türkiye’nin çabalarıyla geçen Kasım ayında Haseke ve kırsal kesimine su verilmeye başlanmıştı.

Rusların kontrolünde rejime ait görevliler, Mabruka Elektrik Santrali’nin ve taşıyıcı hatların tamirine başladı ancak çalışmaların sonu getirilemedi.
Bu nedenle bölgede sıklıkla elektrik kesiliyor. Bu kesintiler barış pınarı bölgesinde başta Allouk Su Tesisi olmak üzere su tesislerin de sağlıklı ve tam kapasite ile çalıştırılamamasına neden oluyor.

Bu nedenle de barış pınarı bölgesindeki halk, kuyu suyu kullanmak zorunda kalıyor. Yetkililer, Haseke ve kırsalı ile barış pınarı bölgesini, olumsuz şekilde etkileyen elektrik ve su sorununun çözümü için rejimin elektrik trafolarını ve hatlarını tamir etmesi gerektiğini vurguluyor.

Rejim adım atmayınca bölgede yaşanan elektrik ve su sorunu terör örgütü PKK/YPG tarafından istismar edilirken bölgedeki bazı kaynaklar, örgütün Tişrın ve Tabka barajındaki rejim unsurlarına pınar bölgesine yetersiz elektrik verilmesi için baskı yaptığını ifade ediyor.

Terör örgütü, “Suriye’nin Haseke bölgesine giden suyu kesen Türkiye’nin böylelikle koronavirüs salgınına neden olmak istediği” yönünde gerçek dışı iddialarla kara propaganda yapmayı amaçlıyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, rejim kaynaklı bir sorunu Türkiye’ye mal etmeye çalışan terör örgütü üyeleri, Türkiye düşmanlığını körüklemeye çalışıyor.