Taşeron İşçilere Kadro Düzenlemesinin Detayları Belli Oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilere kadro düzenlemesinin detaylarını açıkladı ve Naci Ağbal belediyeler ve il özel dairelerinde 720 bine yakın asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personelin bulunduğunu bildirirken bu personellerin kamuda özel sözleşmeli personeller doğrultusunda istihdam edileceği ve bu tasarı çalışmasının 1 2 hafta içerisinde meclise bildirileceklerini açıkladı.  
 
Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilere kadro düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal bu kapsama personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde çalışanlar bu kapsama girecek dedi.  Maliye Bakanı Naci Ağbal bir işletmede hizmet götürü işi yapılıyorsa ve burada çalışan personel sayısı sözleşmede belirtilmişse sözleşme dışında ki taşeron işçiler bu kapsama girmeyecekler dedi.  
 
Maliye Bakanı Naci Ağbal ayrıca güvenlik temizlik personeli gibi yardımcı personeller ve Sağlık Bakanlığı Üniversitelerde çalışan işçiler yani bu işçiler hemşire, büro görevlisi, bilgi işlemci gibi asıl işleri yapanlar bu düzenlemeden yararlanacaklar.  
 
Ayrıca bu düzenlemeden yararlanmak isteyen personellerin 1 Kasım 2015 tarihinden önce işe girmiş ve halen o işte çalışıyor olması gerekiyor. Ayrıca 65 yaşını doldurmuş taşeron personel bu düzenlemeden yararlanamayacak.  
 
Bu bağlamda kamuya alınacak personellerin 12 ay boyunca görev yapıyor olması gerekiyor.  Özellikle 3 veya 6 ay gibi geçici işlerde çalıştırılan taşeron personeller düzenlemenin dışında bırakılacak. Taşeron personellerin kamuya geçişinde kişinin mesleğine dair bilgi ve donanımının ölçülmesi açısından kişiye sınav yapılacak. Yapılacak olan bu sınavın ayrıntıları tasarıda belirlenecek.  
 
Taşeron içiler atamalarında, atamalar tamamlandığında taşeron işçiler geriye dönük hak talep edemeyecekler. Taşeron işçiler kamu dairelerine atandıklarında mevcut aylıklar üzerinden maaşlarını alacaklar.  
 
Kamuda istihdam edilecek olan taşeron işçiler için özel sözleşmeli personel sözleşmesi yapılacak ve bu sözleşme 3 yıl geçerli olacak. Yapılacak olan sözleşmeler her 3 yılda bir yenilenecek.  
 
Kamuya istihdam edilen taşeron işçiler şuanda aldıkları maaşlar üzerinden maaşlarını alacaklar. Taşeron işçiler kamuda istihdam edildikten sonra emeklilik işlerinde 4/A personel kapsamında değerlendirilecekler. 
 
Kamupersoneli.net 

Exit mobile version