EGM Bekçi ve polis alımı olacak mı? Bakan Soylu açıkladı

Koronavirüs ile mücadele için gerçekleştirilen sağlık personeli alımının ardından gözler EGM bekçi ve polis alımlarına çevrildi.

EGM BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Uzun süredir merakla bekçi alımı bekleyen adaylar EGM bekçi alımı ne zaman? sorusunun cevabını araştırıyordu.

BAKAN SOYLU’DAN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Ek personel talebi var mı?” sorusuna, “Almak üzere olduğumuz personeller var. Sınavlara girmiş ama son sınavları vardı. Onları da sahaya sürdük.” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 3 BİN 500 BEKÇİ GÖREV ALDI

Ayrıca Bakan Soylu bekçi alımı ile ilgilis ise, “8 bin 700 bekçimiz vardı. Şu anda 3500 ‘ü şuana kadar görev aldı. Eğitimleri tam tamamlanmadı. Eğitimlere ara verildi. Silahsız ve bekçi kıyafetiyle sahaya sürdük.” dedi.

POLİS ALIMI AÇIKLAMASI

Polis alımları ile ilgili olarak ise Bakan Soylu, “112 lerde 155 ve 156 ‘larda hizmet veriyorlar. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar. Karakollarımızda oluşturduğumuz yeni bir sistem vardı. O da güven masası. Güven masasına 3 bin kadın personel aldık. Eğitimlerini verdik ve sahaya sürdük.Daha güven masasına almadık onları. Mümkün olduğunca personelleri optimum seviyede kullanıyoruz. Tüm kamu personellerine teşekkür ediyorum. Bir iki olay dışında personellerden bir of bile duymadım. Sağlık personellerine teşekkür ediyorum. Onlar büyük bir özveri ile çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version