Meb Personeli

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Tercih İşlemleri Başladı

Sözleşmeli öğretmenlerin atama tercihleri 9 Mart 2020 tarihi itibari ile başladı. Bunun yanı sıra tercihler 13 Mart 2020 tarihinde sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı atama kapsamında en çok atama yapılacak alanların ilk sırasında 3 bin 7 kontenjan ile sınıf öğretmenliği yer alıyor.

TERCİHLER BAŞLADI

Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar en fazla 40 eğitim kurumunu aşağıdaki link üzerinden e-Devlet ile giriş yaparak tercih edebileceklerdir. Tercih işlemleri 5 gün boyunca devam edecektir.

En çok atama yapılacak alanlarda ilk sırada 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği yer alırken ikinci sırada bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği takip ediyor.

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Tercih İşlemleri Başladı

Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabileceği gibi tercihlerin herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılması gerekiyor.

18 MART’TA SONUÇLAR AÇIKLANACAK

Aşağıdaki link üzerinden T. C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaparak tercih yapabilirsiniz. Ayrıca atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Mart’ta açıklanacak.

Tercih Yapmak İçin TIKLAYIN.