Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolör statüsünde personel alımı başvuruları 06-20 Ocak 2020 tarihileri arasında yapıldı. Personel alımı başvuru sonuçları bugün açıklandı. Başvurusu kabul gören adaylar, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu yapılacak sözlü sınavdan başarılı olan adaylar, Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında daimi olarak istihdam edileceklerdir. Peki, sınav tarihi ne zaman yapılacak? Sınav yeri-adresi neresi? İşte ayrıntılar…
SINAV YERİ VE ADRESİ
Stajyer Kontrolör sözlü sınavı; 24/02/2020 (Pazartesi) tarihinde saat: 09:00’da Harbiye Mahallesi, Tavuskuşu Sk. No:18 Dikmen/Ankara adresinde bulunan Ankara Hâkimevi’nde yapılacaktır.
Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların; kimlik belgesi, öğrenim durumlarını belirleyen belgelerin asılları veya örneği ile birlikte belirtilen gün ve saatte sınavın yapılacağı adreste hazır bulunmaları gerekmektedir.
Başvuru sonucunu görüntülemek için BURAYI TIIKLAYINIZ
KONTROLÖRLER NE İŞ YAPAR?
Kontrolörler denetimlerini Bakanlık adına yaparlar.
Kontrolörler, görev yönünden doğrudan Başkanlık kanalıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürüne bağlı olup, sevk ve idarelerinden Bakanlık Makamına karşı Genel Müdür sorumludur.
Genel Müdür, Kontrolörler Kurulunun yönetim ve çalışmalarını düzenlemek, Genel Müdürlükle koordineyi sağlamak üzere, kıdemli Başkontrolörlerden birini Başkan olarak görevlendirir.
Başkan Yardımcısı da, Başkanın önerisi ile Başkontrolörler arasından Genel Müdür tarafından belirlenir.
GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK
Madde 5- Kontrolörler Kurulu Başkanının görev ve yetkileri şunlardır:
a) Kontrolörlerin yıllık çalışma programlarını düzenlemek ve programın uygulanmasını izlemek,
b) Kontrolörlere yaptırılması öngörülen denetim, soruşturma, inceleme ve diğer işlere ilişkin görevlerin dağıtımını yapmak ve izlemek,
c) Kontrolörlerce soruşturma izni istenen veya el konulan işler konusunda gerekli incelemeleri yapıp Genel Müdüre sunmak ve alınacak talimata göre gereğinin ifasını sağlamak,
d) Kontrolörlerce düzenlenen ve Başkanlıkça da uygun görülen raporların ilgili mercilere sevkini temin ve takip etmek,
e) Kontrolörlerin meslekte yetiştirilmesini ve verimli bir şekilde çalıştırılmasını sağlamak,
f) Kontrolörlerin ilerleme ve yükselmeleri ile ilgili önerilerde bulunmak,
g) Bakanlıkça veya Genel Müdür tarafından verilen diğer işleri yapmak,
h) Merkezde bulunan Kontrolörleri, gelen-teftiş raporlarını tetkik etmek üzere görevlendirmek.