Meb Personeli

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Yorumları ( Kolay Mıydı ? Zor Muydu ? )

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavı bugün gerçekleştirildi.  Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavı tek oturum halinde gerçekleştirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavına 57 bin 387 aday katılım sağladı ve sınav 14.00’da başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavında adaylara cevaplamaları için tam 100 soru soruldu ve adaylara soruları cevaplamaları için 110 dakika süre tanındı. Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavında her sorunun 5 şıkkı bulunuyordu ve sınavda iki ayrı soru kitapçığı bulundu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavı soruları için tıklayınız. ( Soru ve cevaplar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandığında link aktif olacaktır. ) 

Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavında adaylar 10’ar tane Türkçe dil bilgisi soruları yöneltildi. Daha sonra 8’er tane Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hakkında soru yöneltildi. Daha sonraki sorular ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 652 sayılı MEB teşkilat ve görevleri konularından soruldu.

Size göre Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavı kolay mıydı, zor muydu ? Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavı hakkında yorumlarınızı, sorularınızı alt tarafta bulunan yorum bölümünden paylaşabilir, Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı sınavınız hakkında genel durumunuzu diğer adaylar ile değerlendirebilirsiniz. 

YORUMLAR ALT TARAFTA YAPILMAKTADIR.SİZDE YORUM YAPARAK SINAVA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMENİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. arkadaşlar bilgilerinizle yorumlaranızı bütünleştirseydiniz kolaydı

  2. arkadaşlar o kadar da değil sorular gayet normaldi basit denilebilecek kadar

  3. bu sınava 3. girişim .en zoru buydu.aynı bilgiler soruluyor ama soruların formatı zorlanı biraz.2009 da 69 2011 de 74 puan aldım bu sınavda 65 e bile inebilir puanım

  4. çalışmadığım için zordu ama sistemli çalışınca 70 almak çokta zor değildi diyebilirim…

  5. SINAVA HAZIRLANIRKEN DİREKT BİLGİYİ ŞIKLAR ARASINDA SEÇMEYE YÖNELİK ÇALIŞTIK AMA SINAVDA DOLAMBAÇLI ANLATIMLA NE İSTENİLDİĞİNİ ANLADIKTAN SONRA ŞIKLAR İÇİNDEKİ ÇELDİRİCİYİ GÖRMEK GEREKİYORDU. DİREKT BİLGİ SON 30 SORUDA VARDI ANCAK İLK 50 SORU DÜŞÜNMEYİ GEREKTİREN SORULARDAN OLUŞUYORDU … ZAMAN FAKTÖRÜ ALT ÜST ETTİ. 120 VEYA 130 DAKİKAM OLSAYDI 80 İ GÖREBİLİRDİM ŞİMDİ 67 NETTE KALDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM Kİ ÇOOOOK ÜZÜLÜYORUM HIZLI OKUMAK DEĞİL HIZLI CEVAP VERME ÇALIŞMASI YAPABİLECEĞİM SORU BANKASI OLSAYDI..

  6. SORULARIN CEVAPLARI IPUCU KELIMELERLE SORUDA GIZLENMISTI BELKIDE CALISTIGIM ICIN KOLAY GELDI AMA 45 SORU SINAVA HIC HAZIRLANMAYANLARINDA CEVAPLAYABILECEGI SORULAR IDI (95)

  7. Net soru net cevap degildi.bilgiyi guzel yorumlamak gerekiyordu.bu sinav zordu yani.ciddi calismayanin 70 i gececegini dusunmuyorum.ben iyi calistim.80 bekliyorum ama hedefimin altinda kaldim.

  8. Bence iptal gerektiren sorular var en az 3 soruda iptal edilmeli

  9. arkadaşlar A kitapçığı 8.soru Tübitak şıklı soru cevap gösteriliyor.Diğer şıkta özel isim olan Zeyniler köyü ifadesinde k küçük harfle yazılmış.iki cevaplı bir soru olmuş.İptali gerekir……

  10. 92 ama calismadan yapilacaksorular değildi .hatalı sorubence 3 tane ve onlar kesin iptal olur tabi itiraz olursa ben itiraz etmedim neleri yetiyor bana

  11. İlk kez girdim.Çokta zor değildi..Belkide çalıştığım için zor gelmedi..90 civarı bir şeyler gelecek..Hedefim için yeterli olacağını sanmıyorum.Biraz zamana yayıp ders çalışarak 95 almak sorun olmayacak sanki..Son 1 ay çalışmaya başlayınca sınavda bildiklerimide karıştırdım..

  12. Zor değildi;fakat dikkatli çalışmayı ölçücüydü.

  13. Ben 77 aldim, sorular kolaydi aslinda ama celdirici, sorular coktu, birde sorular kolay diye kendine fazla guvenip sazanlik yapan cok olmustur benim gibi:) ben haraci gordum atladim cizyeyi gormedim bile, dezenflasyonu gormedim mesela, makalatin yazarini sormuslar haci bektas veli yerine haci bayram veliyi gordugum gibi ziplamisim, hem uzuldum hem guldum halime, kisaca sorular kolay cevaplar zordu :)