KPSS Lisans Sonuçlarının Açıklanma Tarihi

Bilindiği gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 17 Mart 2016 tarihinde başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 31 Mart 2016 saat 23.59’a kadar devam edecek.  
 
Kamu Personeli Seçme Sınavında adaylar birden fazla oturumlara girebilirler. Kamu Personeli Seçme Sınavında adaylar her oturum için 55 Türk Lirası ödemekle yükümlülerledir.  
 
Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği başvuru merkezlerinden yapabilirler. Adayların ayrıca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine kayıtları varsa Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularını internetten Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesine girerek aday işlemleri panelinde başvuru adımlarını izleyerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Ayrıca başvurunun tamamlanabilmesi için adayların internet başvurusundan sonra ilgili bankalara sınav ücretini yatırmaları gerekiyor.  
 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin gerçekleştirdiği Kamu Personeli Seçme Sınavına adayların başvuru yapabilmesi için adayların fotoğraflarının son 50 aylık ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilmiş olması gerekiyor.  
 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayınız. 
 
Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans sonuçlarının açılanma tarihi değişti. KPSS Lisans sonuçları normal şartlarda ÖSYM tarafından 9 Haziran 2016 tarihinde açıklanacaktı ancak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS Lisans sonuçlarının açıklanma tarihini değiştirdi. Bu bağlamda KPSS Lisans sonuçlarının açıklanma tarihi 14 Temmuz 2016 oldu.  
 
Kamupersoneli.net 

Exit mobile version