Kpss

2016 KPSS Başvuruları Nasıl Yapılacak ?

2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) başvuru işlemlerini adaylar nasıl yapacak ? İşte başvuru işlemlerini nasıl yapacakları ile ilgili detaylar :

– 17 Mart 2016 Perşembe – 31 Mart 2016 Perşembe tarihleri arasında başvuru işlemleri yapılacak olan lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı için 22 Mayıs 2016 Pazar günü sabah 09.30 da gerçekleştirilecek olan sınavın her bir oturum için ücreti 55 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

– Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvurular 17 Mart 2016 Perşembe ve 31 Mart 2016 Perşembe tarihleri arasında elektronik ortam üzerinde gerçekleşecektir.

– Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS) için başvuru işlemini yapacak olan adayların sistem içerisinde güncel fotoğrafları olması gerekmektedir. Güncel fotoğraf son 50 ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf olması gerekmektedir.

– KPSS ‘ ye başvuru yapacak adayların sistem üzerinde güncel olan eğitim bilgisi yer almaktadır.

– Başvuru merkezlerinde yapılacak olan bütün işlemler resmi belgelere dayanarak yapılacaktır.

– Kamu Personeli Seçme Sınavına katılımda bulunacak olan adaylar , adaylar başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra sınav ücretini yatırarak KPSS için başvuru işlemlerini tamamlamış olacaklar.

– KPSS başvuru işlemi yapacak olan adaylar , sınav ücretini bankalardan veya Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ’nin internet sayfası içerisinde yer alan “ÖDEMELER” butonundan kredi kartı veya banka kartı ile sınav ücretlerini yatıracaklar.

 Kamupersoneli.net