İlaç Sanayisinde Büyük Gelişme

Türk ilaç sanayi ile beraber uluslararası ilaç sektörü için , referans ilaçlar ile beraber aynı güçte olan ve aynı hastalığı tedavi etme amacı ile kullanılabilecek biyobenzer ürünlerin geliştirilmesi amacı ile ilgili bir anlaşma yapıldı.

Türk ilaç sanayi ile beraber uluslararası ilaç sektörü bir işbirliği yaptı. Referans ilaçlar ile aynı güçte olacak olan ve aynı hastalığı tedavi etmek için kullanılacak olan biyobenzer ürünlerin geliştirilesi ile ilgili iç ve dış piyasaya sürülmesi amacı ile bir anlaşma kararı alındı.

Business Wire , Nasdaq gibi dünya için önemli olan ekonomi platformları içerisinde yankı bulan iş birliği anlaşması ilaç sanayi üzerinde olan dikkatleri Türkiye ‘ ye yöneltti.

Uluslararası alan içerisinde gerçekleştirilmiş olan ve üç biyobenzer ürünü kapsamı içerisine alan stratejik iş birliği anlaşması ile bu ürünler, Türkiye’ de ruhsat alınarak ve sonrasında pazarlama işlemi yapılacak. Türk firma , fabrika yatırımı çalışması biter bitmez etkin madde ve müstahzar üretiminde de bulunacak.

Yerli firma olann TR-Pharm Genel Müdürü olarak görev alan Mehmet Göker , yapmış olduğu açıklama içerisinde bu durumun milli bir gurur olduğunu ve Türkiye için ilaç sanayisi içerisinde de dünyaya duyurulduğunu açıkladı.

Biyobenzer İlaçın ne olduğu ise şu şekilde açıklandı :

Biyobenzer ilaç , ruhsatlı olan biyolojik referans ilaclar ile benzerlik gösteren ilaçlardan oluşmaktadır. Biyolojik benzer ürünler içerisinde olan etkin maddeler ile ilgili referans ilaçlar ile bir benzerlik göstermektedir. Biyobenzer ve biyolojik referans ilaçlar ile ilgili , genel olarak aynı güç ile orantılı ve aynı hastalığı tedavi etmek amacı ile kullanımı yapılıyor.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version