Kpss

KPSS Lisans, Ön Lisans ve Lise Ne Zaman Yapılacak? İşte Başvuru Tarihleri

“KPSS 2020 ne zaman yapılacak?” sorusu binlerce aday tarafından araştırılıyor. ÖSYM sınav takviminin ardından adayların merakı son buldu. Bu bağlamda KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim sınav tarihleri açıklandı.

Konu ile ilgili olarak kamupersoneli.net olarak KPSS lisans, ön lisans ve lise sınav tarihileri ile başvuru tarihlerini okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

KPSS LİSANS

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür 19 Temmuz 2020’de, KPSS Lisans Alan Bilgisi 25-26 Temmuz 2020’de, KPSS ÖABT oturumu ise 9 Ağustos 2020’de yapılacak. ayrıca bu sınav için başvurular 5 Mayıs’ta başlayacak ve 20 Mayıs’a kadar devam edecektir. 

KPSS ÖN LİSANS

KPSS ön lisans başvuruları 12 Ağustos ve 25 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Söz konusu sınav ise 18 Ekim’de yapılacak.

KPSS LİSE

Tüm bunların yanı sıra KPSS lise sınavı 8 Kasım’da gerçekleştirilecek. Buna göre sınav için başvurular 21 Ağustos ve 7 Eylül tarihleri arasında alınacaktır.

SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİ

KPSS başvuru ücreti ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2019 yılında yapılan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin)  75,00 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 50,00 TL, ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 75,00 TL sınav ücreti ödemesi yapıldı.

* Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

** Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59’a kadar artırımlı olarak; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.