Sözleşmeli Personele Kadro verilecek mi? Bakan Gül açıkladı

TBMM Genel Kurulu ‘nda  Adalet Komisyonu Üyesi İYİ Parti 27. Dönem Aksaray Milletvekili Ayhan Erel sözleşmeli personeller ve infaz koruma memurları hakkında yaptığı açıklamalarla Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sorular sordu.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO VERİLECEK Mİ?

Ayhan Erel TBMM ‘de yaptığı konuşmada, “Türk yargısı sadece hukukun emrinde, yalnızca milletin hizmetindedir. “Hiçbir grup, zümre veya yapının sızmasına, etki etmesine asla müsaade etmemek milletimize karşı boynumuzun borcu ve üzerimizdeki tarihî sorumluluktur.” diyen Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’ün gayret ve samimiyetine Türk milleti olarak inanıyoruz. Sayın Bakanımızın, bu sözün gereğini, geçmişte yaşanan sinsi ve hain olayları da iyi analiz ederek yapacağına olan inancımız tamdır. Bu duygularımı paylaştıktan sonra, sözleşmeli infaz koruma memurlarının kadroya geçme taleplerini…” dile getirdi.

Bakan Gül bu soruya şu şekilde cevap verdi:

“Sözleşmeli infaz koruma personelimizle ilgili ve diğer personelimizle ilgili çalışmalarımız, Çalışma Bakanlığı nezdinde de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda da personelimizde, bildiğiniz gibi, infaz koruma memurlarında daha önce yıpranma payıyla ilgili bir düzenleme yapılmıştı. Ancak bu konuda da tüm personelimizin kadroya geçmesine yönelik Bakanlık olarak da talebimizi her platformda takip ediyoruz. Umarız bu konuda da gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız.”

Exit mobile version