MSB Personel temini hakkında flaş açıklama: 80 bin subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş, er personel alındı!

Yeni askerlik yasası ile birlikte binlerce askerin terhis olmasından sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan personel sayısının azalmasından dolayı sıkıntı yaşandığını iddia edilmişti.

AK Partili Ahmet Tan Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Komisyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki ihtiyaçlara ve yapılan personel alımları hakkında flaş bir açıklama yaptı.

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, mevcut teknolojimizi geliştirmek ve daha verimli hâle getirmek en büyük amaçlarımızdan biridir.” diyen Tan, “Bu bilinçle, yerli ve millî silah sistemleriyle donatılmış, eğitimli, disiplinli, morali yüksek ve uluslararası harekâtlar dâhil her türlü ortamda, gece gündüz kesintisiz görev yapma kabiliyetine sahip, etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olması hayati önem arz etmektedir. ” dedi.

MSB PERSONEL TEMİNİ AÇIKLAMASI

FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası personel ihraçları hakkında da açıklama yapan Tan, “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sonrasında, her kurumda olduğu gibi TSK’de de FETÖ terör örgütüyle bağlantılı personel tasfiyesine başlanmış ve devam etmektedir. Yürütülen temizlik işlemi gerçekleştikçe TSK daha da güçlenerek yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı operasyon gerçekleştirmiştir.”

Tan, şunları söyledi:

“Birliklerimizin, savaşa hazır duruma getirilmesi ve personel destekleme oranlarının ihtiyaç duyulan seviyeye çıkarılması amacıyla başarılı, liyakatli, eğitim seviyesi yüksek personel temini önem arz etmektedir. Bu nedenle 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra TSK’ye profesyonel personel kapsamında subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş, er olmak üzere yaklaşık 80 bin yeni personel temin edilmiştir.”

MSB PERSONEL TEMİNİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından personel temini ne zaman yapılacağı hakkında açıklama yapılmamasından dolayı TSK bünyesinde görev almak isteyen binlerce kişi MSB’nin ne zaman personel temini yapacağını araştırmaya başladı.

Exit mobile version