Askeri Personel

Uzman çavuşlar kadro son dakika haberi geldi: MSB Bakanı Akar duyurdu!

 CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ‘ın cevaplandırması için geçtiğimiz aylarda uzman çavuşlara kadro verilip verilmeyeceği ve bu konuda çalışma olup olmadığını dile getirdiği bir soru önergesi sunmuştu. Bakan Akar bu soru önergesine cevap verdi.

UZMAN ÇAVUŞLARIN SIKINTILARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

 CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü tarafından Bakan Akar’ın cevaplandırması için sunulan soru önergesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli unsurlarından uzman çavuşların ciddi sorunları bulunmaktadır. Profesyonel ordunun temel taşı olan uzman çavızşlar sözleşme ile görev yaptıklarından dolayı, herhangi bir kanun ve yönetmenliğe dayanmadan sözleşmeleri fesih edilmekte ve mesleki güvenceleri bulunmamaktadır. Nöbet, izin, tayin, sağlık, silah yönetmelikleri, lojman, yemekhane ve orduevi gibi birçok sorunlarının yanında en önemli sorunlarından biri de 6000 sayılı kanun ile mağdur edilmeleridir.” ifadelerini kullandı.

Uzman çavuşlar kadro son dakika haberi geldi: MSB Bakanı Akar duyurdu!

UZMAN ÇAVUŞLARA KADRO VERİLECEK Mİ?

yrıca Ünlü soru önergesinde, “Bu kanun ile; 45 yaşına gelen fakat görev sürelerini doldurmamış uzman erbaşlarımız sivil memurluğa geçirilmiş ve emekli olduklarında sivil memur statüsünden emekli edIlmişlerdir. Böylece uzman erbaş haklarından faydalanamamışlardır.” denildi.

Ünlü tarafından hazırlanan soru önergesinin devamı şöyle:

2016 yılında yapılan düzenleme ile 45 yaşına kadar çalışabilir maddesi “52 yaş” olarak değiştirilmiştir. Fakat 2016 yılından önce sivil memurluktan emekli edilen uzman erbaşlar ise bu yasadan faydalanamamış ve mağdur duruma düşmüşlerdir. Bu bağlamda; 

1. Sözleşme Ile görev yapan uzman çavuşlara mesleki güvence için kadro çalışması yapılmakta mıdır?

2. 6000 sayılı kanun ile yaş haddinden dolayı sivil memurluğa geçirilen uzman çavuşlann özlük haklanndaki kayıplar giderilecek midir?

3. 2016 yılında yaş haddinin “52 yaş “olarak düzeltilmesinden önceki yıllar emekli olan uzman çavuşlann mağduriyetleri giderilecek midir?

4. Orduevleri ve kamplardan faydalanamayan uzman çavuşlar için çalışma yapılmakta mıdır?

Uzman çavuşlar kadro son dakika haberi geldi: MSB Bakanı Akar duyurdu!

5. Uzman çavuşların ek göstergelerinIn düzeltilmesi hususunda çalışma var mıdır?

6. Uzman çavuşlara rütbe ve kıdem ilerlemesi düşünülmekte midir?

7. Tahsis edilen lojman sayısı ve şartlarında düzeltilme yapılacak mıdır?

8. Uzman çavuş emekli maaşlannda iyileştirme yapılacak mıdır? 

Uzman çavuşlar kadro son dakika haberi geldi: MSB Bakanı Akar duyurdu!

HULUSİ AKAR UZMAN ÇAVUŞLARA KADRO AÇIKLAMASI

Osmaniye Milletvekili Baha ÜNLÜ tarafindan TBMM Başkanlığına verilen ve Milli Savunma Bakanı tarafından cevap verilmesi talep edilen, 7/20148 sayılı yazılı soru önergesinin cevabı ise şu şekilde:

Uzman erbaşların temini, hizmet şartları görev ve hakları, yükümlülükleri, astsubay sınıfına geçirilmeleri ile sözleşme fesih işlemleri 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir. Uzman erbaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde diğer statüdeki sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli subay ve astsubaylar gibi görev ve vazife ihtiyaçları nedeniyle sözleşmeli statüde istihdam edilmiş olup, halihazırda kadroya alınmaları/la ilişkin bir mevzuat çalışması bulunmamaktadır. Arz ederim. 

Uzman çavuşlar kadro son dakika haberi geldi: MSB Bakanı Akar duyurdu!