26. Dönem POMEM Polis Alımı Sınavı Nasıl Yapılacak? Sınav Ne Zaman?

14-25 Ekim 2019 tarihleri arasında başvuruları alınan 26. Dönem POMEM’de sınav için heyecanlı bekleyiş devam ederkenbaşvuru sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Ayrıca Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınav yerleri de belirtildi.

POMEM SINAV DETAYLARI

26. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Giriş Sınavına Katılacak Adayları ilgilendiren duyuru Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Bu duyuruya göre Ön Sağlık Kontrolü, Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınav Merkezleri ile Tarihleri belli oldu.

26. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında adaylar şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, aday değerlendirme ve seçme sınavına katılacakları başvuru ve sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat uygulanacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Polis Akademisinden yayımlanan duyuru için TIKLAYIN.

POMEM SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Peki POMEM sınavları nasıl yapılacak? Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarında personel alımlarında uygulanan sınav sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Çolak açıklamalarında adayların iyi bir sağlık kontrol sürecinden geçirildiğini ve dijital ortamda ölçümlerin yapıldığını ifade ederek fiziki yeterlilik sınavının fotoselli parkurda kamera kaydı altında yapıldığını vurguladı.

Konu hakkında Yılmaz Çolak’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Herkesin içine sinen, devlete yönelik adalet duygusunu güçlendiren bir sistemimiz var. Sınavlarda herhangi bir şaibe yok. Rutin alım sürecinden sonra güvenlik tahkikatları yapılıyor. Türkiye’nin her yerinden, her bölgesinden yeni polis memurları, amirleri olduğunu görürsünüz. Toplumun her kesiminden olduğunu görürsünüz. Polisin yüzü de tavrı da davranışı da çok ciddi bir değişim gösteriyor. Aldığımız bütün bu kişilerin yüzde 90’ı üniversite mezunu. Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağından mesleğe uygun olanlarını seçiyoruz. Bu da otomatik olarak başarıyı getiriyor.”

Exit mobile version