Yüksekova'da Göç Eden Aile Sayısı 1221'e Ulaştı

Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı devam ediyor ilçeden Hakkari ve Van’a göç eden aile sayısının ise her geçen gün arttığı haberleri geliyor. İlçeden komşu köylere ve Hakkari merkez ve Van’a göç edenlerin sayısı 1221 olarak açıklandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Hakkari İl Müdürü Mehmet Akif bildirici çeşitli basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yüksekova’dan operasyon süresi boyunca ayrılmak zorunda kalan ailelerin her türlü ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne şimdiye kadar 700’e yakın ailenin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Başvuru yapan 700 aileden 400’ünün ihtiyaç analizleri yapıldı. İhtiyaç analizleri yapılan ailelerden bir çoğuna nakit yardımında bulundu.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının 333 aileye kira yardımında bulunduğu da öğrenildi. Operasyonlar başlamadan önce doğum için hastanede olan annelerin doğum sonrasında operasyon nedeniyle ilçeye gidemedikleri için il müdürlüğü tarafından barınma ihtiyaçları karşılandı.
Yüksekova’da 20 bin polis ve askerin katılımıyla operasyonlar başladı.

Bölgedeki her türlü haberi siz değerli ziyaretçilerimize anında bildirmeye gayret gösteriyoruz. Operasyonlar sürerken bir taraftan göç eden ailelerde bölgede görülebiliyor. Teröristler ve güvenlik güçleri arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen operasyonun yaklaşık 2 ay süreceği ve bu 2 aylık süre boyunca terör örgütüne büyük bir darbe indirileceği bildirildi. Operasyonlara tank ve helikopterler de eşlik ediyor.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version