Emniyet Personeli

EGM Bünyesinde 8 Bin Bekçi Alımı Yapılacak ! Polis Akademisinden Açıklama Geldi

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, emniyet teşkilatının 5 yılda yeniden ayağa kalktığını ve yenilendiğini ifade ederek polis seçmelerindeki sınavlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tüm bunların yanı sıra Yılmaz Çolak açıklamalarında polis alımları ve bekçi alımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz Çolak açıklamalarında emniyet teşkilatına dahil olan bu memurların toplam polis memuru sayısının üçte birinden fazlasına tekabül ettiğini ifade etti. 

Ayrıca Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamalarının devamında 10 bin de bekçi yetiştirildiğini 5 yılda emniyet teşkilatının yeniden ayağa kalktığını bu kadar kısa sürede böyle bir başarının dünyada başka örneğinin olmadığını vurguladı.

Yılmaz Çolak açıklamalarında üniversite mezunu 7 bin polis alınacağını ifade etti ve 2 bin komiser yardımsının alım sürecinde olunduğunu vurguladı. Bunların 2020 yılının sonunda mezun edeceklerini belirten Yılmaz Çolak bu rakamlarla 6 yılda 17 bin komiser ve 100 binin üzerinde polis memuru ile 20 bine yakın bekçi yetiştirip teşkilatın saflarına katmış olacaklarını belirtti.

8 BİN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Konu ile ilgili olarak Polis Akademisi Başkanı Yılmaz çolak’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Üniversite mezunu 7 bin polis memuru alacağız. 2 bin komiser yardımcısının alım sürecindeyiz, 8 bin de bekçi alınacak. Bunları 2020’nin sonunda mezun edeceğiz. Bu rakamlarla 6 yılda 17 bin komiser ve 100 binin üzerinde polis memuru ile 20 bine yakın bekçi yetiştirip teşkilatın saflarına katmış olacağız.”