İBB'de işten çıkarılanlar harekete geçti: Bu zulmü durdurun!

Yerel seçimler öncesin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından belediyelerde çalışan işçilerin işten çıkarılmayacağı ve işlerine devam edeceği vaad edilse de seçimden sonra bu söz hiç söylenmemiş gibi davranılarak bir çok işçi işinden oldu. Türkiye’nin gündemine oturan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) işten çıkarılan işçiler seslerini duyurmak için harekete geçti. İBB’de görev yapan Vezneciler metro istasyonu önünde imza kampanyası başlattı.

İMAMOĞLU’NUN KARARINI BEKLİYORLAR

İşten çıkarılmalarının ardından mağdur edildiklerini dile getiren  eylem komitesi başkanı Umut Aydoğan, İBB Meclisinde kurulan “23 Haziran Sonrası İşten Çıkartılan İşçileri Araştırma Komisyonu”nun hazırladığı raporun, uğradıkları haksızlığı ve hukuksuzluğu gözler önüne serdiğini açıkladı.

SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Ayrıca Aydoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vereceği kararı merakla beklediklerini belirterek, “Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Bu zulmü durdurun. Aileleri parçalanma noktasına gelmiş bu arkadaşlarımın mağduriyetlerini giderin. Bizler her ne olursa olsun birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

HEDEF 500 BİN İMZA!

Seslerini duyurmak için başlattıkları imza kampanyasında hedeflerinin 500 bin imza olduğunu dile getiren Aydoğan, toplayacakları imzaları İBB Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.

Exit mobile version