Kpss

Aile Bakanlığı KPSS 2019/6 Tercih Kılavuzunda 378 Kadro İçin 3001 ve 4001 Şartı Yer Aldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının KPSS 2019/6 ilekamu personeli alımı tercih kılavuzunun adayların erişimine açıldığı belirtildi Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı lise düzeyinden 46, önlisans düzeyinde 191 ve lisans düzeyinde 691 personel alacak.

Yayımlanan tercih kılavuzu kapsamında Aile Bakanlığı toplamda 928 personel alımı yapacak. 

Yayımlanan tercih kılavuzu kapsamında adaylar işlemlerini 21 Kasım ile 27 Kasım arasında yapacaklardır. 

ÖSYM AİS üzerinden T. C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yapan adaylar tercih başvurularını kolaylıkla yapabileceklerdir. 

378 KADRO İÇİN BÖLÜM ŞARTI YOK

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait 2019/6 KPSS tercih kılavuzunda sadece ön lisans mezunu olanların başvurabileceği 89 büro personeli kadrosu ve yine sadece lisans mezunlarının başvurabileceği 289 büro personeli kadro yer aldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yayımladığı kılavuzda, bölüm şartı olmayan toplamda 378 kadro yer aldı.

Yayımlanan kılavuz kpasamında genel şartlar ve özel şartlar da belirtildi. Buna göre şartlar şöyle:

GENEL ŞARTLAR

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir. (*)

2. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

3. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır

ÖZEL ŞARTLAR

1. Kadın hizmet birimlerinde çalışacak personelin, ilgili mevzuat gereğince tercihen kadın personel çalıştırılması gerektiğinden, “Cinsiyeti kadın olmak.” şartı eklenmiştir.

2. Adaylardan “Güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması.” şartı istenilmiş olup, güvenlik tahkikatı olumlu sonuçlanmayanların atamaları yapılmayacaktır.

Tercih Kılavuzu İçin TIKLAYIN.