Askeri Personel

Jandarma Bünyesinde 6 Bin Güvenlik Korucusu Alınacak (Kadın ve Erkek)

çişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Van’da düzenlenen Güvenlik Korucuları Hizmetiçi Eğitim Programında önemli açıklamalar yapıldı ve güvenlik korucuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

6 BİN KORUCU ALIMI YAPILACAK

Bakan Soylu 2019 yılının başında 25 bin korucu alımı yapacağını belirtmişti. Bu açıklamalardan sonra 19 bin korucu alımı yapıldı ve geriye 6 bin alım kaldı. Bakan Soylu yaptığı açıklamalarında güvenlik korucularına uzman erbaş olma müjdsi verdi ancak güvenlik korucusu alımı hakkında bilgi vermedi.

Jandarma bünyesinde görevlendirilmek üzere korucu alımları genellikle emekli olan korucuların yerine yeni korucu tedarik edilmesi şeklinde yapılıyor. Sadece önemli ve stratejik bölgelerde aciliyet durumunda korucu alım ilanı yayınlanıyor. 2019 yılında çok az ilçe jandarma komutanlıkları korucu alımı gerçekleştirdi.

2019 yılının son günlerini yaşadığımız şu zamana kadar Bakan Soylu’nun açıkladığı 25 bin korucu alımının 19 bini alındı. Geriye kalan 6 bin güvenlik korucusu alımının 2019 yılı sonunda mı yoksa 2020 yılında mı yapılacak bilinmiyor.

Güvenlik korucularının aldıkları minimum maaş tutarı 2020 TL’dir. Bu tutara ek olarak operasyon tazminatı ve ek görev tazminatı gibi ödemeler de yapılmaktadır. Türkiye genelinde an itibariyle 47 bin 800 güvenlik korucusu hizmet vermektedir.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Güvenlik korucusu alımları hakkında bir gelişme olduğunda veya ilan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.