Rusya'da Yolcu Uçağı Düştü 62 Kişi Hayatını Kaybetti

FlyDubai Havayolları’na ait yolcu uçağı düştü 62 kişi hayatını kaybetti. Havayolu şirketi tarafından açıklanan kesinleşmiş listeye göre yolcuların 44’ü rus, 8’i ukrayna, 2’si Hndistan ve 1’i Özbekistan vatandaşıydı. Rusya uçak kazasıyla ilgili hükümet komisyonu kuracak

Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, charter seferi nedeniyle Dubavi’dn kalkan Boeing 737-800 tipi uçağın Rusya yerel saatine göre 03:50’de Rusya’nın başkenti Moskova’nın güneyinde bulunan Rostov-on-Don Havaalanına iniş yapmaya çalıştığı sırada düştüğü açıklandı.

FlyDubai Havayolları’na ait yolcu uçağının Rusya’nın güneyindeki Rostov-on-Don kenti yakınında düşmesi sonucu 62 kişi öldü. FlyDubai’nin açıkladığı kesinleşmiş listeye göre, yolcuların 44’ü Rusya, 8’i Ukrayna, 2’si Hindistan ve 1’i Özbekistan vatandaşı. Rusya Başbakanı Medvedev, uçak kazasıyla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatı verdi.
Rusya Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, charter seferi için Dubai’den kalkan Boeing 737-800 plane tipi uçağın, yerel saatle 03.50’de başkent Moskova’nın 950 kilometre güneyindeki Rostov-on-Don Havaalanı’na iniş yapmaya çalışırken düştüğü belirtildi.

FlyDubai Havayolları’na ait Boeing 737-800 plane tipi ucağın Rostov-on-Don Havaalanaı’na iniş yapmaya çalıştığı sırada uçakta bulunan 55 yolcu ve 7 mürettabattan kurtulan olmadığı belirtildi.  FlyDubai uçağının Rostov-on-Don havalimanına ilk iniş çabasında başarısız olduğu ve ikinci kez iniş yapmak için havalimanına yaklaştığı sırada düştüğü ve uçakta bulunan 62 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kazanın nedeni olarak bölgede bulunan yoğun yağış ve rüzgarın olabileceği düşünülüyor.Uçak yoğun rüzgar ve yağış sebebiyle ilk seferde havaalanına iniş yapamamış daha sonra daire çizip tekrar dönmek üzere yola çıkmıştı havaalanı yakınlarında düşen uçağın tüm mürettabatı ve yolcuları hayatını kaybetti.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version