Ataması Yapılan Öğretmenler Güvenlik Soruşturması İçin Aylardır Bekletiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ağustos ayında öğretmen atamaları gerçekleştirildi. 

Atamaların ardından öğretmenlerin güvenlik soruşturmaları başladı. Eylül ayında okulların açılması ile atanan öğretmenlerin göreve başlaması bekleniyordu ancak beklenen olmadı. 

Öğretmenlerin okulların açılmasına kadar tamamlanması beklenen güvenlik soruşturmaları aylardır devam ediyor. 

Ataması yapılan öğretmenler çok basit durumlardan dolayı güvenlik soruturması dosyalarının Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini ve Bakanlıktan aylarca bir sonuç çıkmadığını belirttiler. 

GÖREVE BAŞLAMAYI BEKLEYEN ÖĞRETMENLERDEN AÇIK MEKTUP

Bu konu hakkında ataması yapılan ancak öreve başlayamayan öğretmenler açık bir mektup paylaştı. Öğretmenlerin mektubu ise şöyle:

Bizler 9 Ağustos’ta sözleşmeli öğretmen olarak atandik. Fakat hala güvenlik soruşturmasının bitmesini beklemekteyiz. Güvenlik soruşturması ise bakanlık çatısı altında yapılmasına rağmen her il farklı bir uygulama ile süreci yürütüyor. Bazılarımızın dosyaları çok basit nedenlerle bazı iller tarafından bakanlığa gönderilirken bazı iller bu nedenleri aylar önce görevine başlattılar. Hatta bir ilin ilçeleri arasında bile benzer durum görülüyor.

Örneğin berat alınmış bir dava, eskiden çalışılmış ve kapanmış bir kurum, kapatılan üniversitede okumuş olmak, takipsizlik alınmış bir dava ve aileye bağlı nedenler le dosyalarımız aylardır bekliyor. Hiçbirimizin sicili yok cezası yok yıllardır özelde ve devlette çalışıyoruz. Yasal olarak hiçbir engel yok. Sorun şu ki bazı iller kendileri karar verip aynı konularda göreve başlatırken bazı iller bu kararı vermeyip bakanlığa gönderiyor. Hatta bir il aynı konudan bir öğretmeni başlatırken başka bir öğretmeni başlatmıyor. Bu durum ise haksız ve eşit olmayan bir uygulama ortaya çıkartıyor.

“KOMİSYONUN TOPLANMASI AYLARCA SÜRÜYOR”

Bakanlikta komisyonun toplanması ise aylarca sürüyor bir önceki atamadan hala bekleyen dosyalar var. Biz bekletilen öğretmenleri hiç bir birim muhatap almıyor. Sürekli “bekleyeceksiniz” deniliyor. Bir komisyonu toplamak bu kadar zor olmamalı ailelerimiz ve biz bu süreçte  psikolojik olarak yıprandık. Öğrencilerimizin dersi ya boş geçiyor yada yerimize ücretli öğretmen göreve başlarılıyor.

Biz göreve başlayınca bu durum öğrenciler de de psikolojik yıpranmaya sebep oluyor. Bunun yanında görevine başlamadığı için çeşitli baskılarla aynı okulda ücretli başlayan öğretmenler maddi sıkıntılar yaşıyor. Güvenlik soruşturmasına asla karşı değiliz fakat bu durum bizi çevremize atandığımız okula yıllarca çalışacağımız görev arkadaşlarımıza potansiyel suçluymuşuz izlenimi yaratıyor.

“BAKANIMIZ SESİMİZİ DUYSUN”

Bizler 24 Kasım’da çocuklarımızla olmak istiyoruz. Lütfen sayın MEB bakanımız,  bakan yardımcılarımız, müdürlerimiz sesimizi duysun. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için konunun takipçisi olsun.

Bu açık mektubun yanı sıra ataması yapılan ancak güvenlik soruşturmasından dolayı göreve başlayamayan öğretmenler durumlarını anlatan mizah içerikli karikatürler de oluşturdular. Göreve başlama yazısı bekleyen öğretmenlerin karikatürleri ise şöyle:

Öğretmen adaylarımızın ve öğretmenlerimizin sorunlarını kamupersoneli.net olarak gündeme getiriyor ve yaşanan sorunları takipçisi oluyoruz. Güvenlik soruşturmasının sonuçlanmamasından dolayı göreve başlayamayan öğretmenler hakkında herhangi bir gelişme olduğun sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Exit mobile version