Anne ve çocuklara müjde: Ücretsiz süt dağıtılacak!

Tüm Türkiye’ye örnek olacak “Bodrum Halk Süt” projesi Muğla’nın Bodrum ilçesinde başladı.

Bodrum Belediyesi, Karaova’da kırsal kalkınmaya destek olmak ve Bodrum halkının sağlıklı, ekonomik ve doğal süt tüketmesi hedefiyle “Bodrum Halk Süt” projesine start verdi. 

Halk Süt’ün Bodrum’da yaşayan 2-5 yaş aralığındaki çocuklara, ailelerin talepleri doğrultusunda ücretsiz olarak dağıtılması talimatını veren Boldrum Belediyesi Başkanı Aras, “Bütün doğal kaynakları ile Bodrum’un tarım alanı olan zengin Karaova coğrafyası, Bodrum’un geleceği demek” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERDİ

“Karaova gibi bir değer elimizde varken, orayı destekleyip, yerel üretimi artırmamız gerekiyor.” diyen Başkan Aras, “Bunun için ilk iş olarak Karaova Bölgesi’nde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk ve araştırmalara başladık. Yoğun çalışmalarımız bugün meyvesini verdi. Ben bu konuda çalışan ve emeği geçen, bu kadar kısa sürede sonuca ulaşılmasını sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu aldığımız sütler vatandaşlardan tedarik ediliyor ve vatandaşlar süt birliğine ellerindeki ürünü 1,80 TL.’ye verirken biz 2,5 TL’ye alıyoruz ve işleyip 4.99 TL bedelle tüketicilere ulaştırıyoruz. Piyasada ortalama 6.30-7 TL bedelle satılan günlük sütü biz 4.99 TL’den satıyoruz.” dedi.

ÜCRETSİZ YOĞUR VE PEYNİR DE DAĞITILACAK

Ayrıca bu projeyi geliştireceklerini aktaran Başkan Aras, “Sütle sınırlı kalmayacağız. Sırada yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak gibi Bodrum’un yerel üreticisinin ürettiği yerel enstrümanların içinde olduğu ürünleri halkımızın tekrar kullanımına ve tüketime sunacağız.” diye konuştu.

Exit mobile version