DKK Sözleşmeli Asker Alımı Başvuruları Bitiyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli 4000 asker alımı başvuruları 20 Mart 2016 Pazar günü sona eriyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ nın ( DKK )  2016 yılı 2. dönemi için deniz piyade diğer adı ile amfibi komando statüsü içerisinde yer alan en az ortaokul mezunu olmak koşulu 4000 sözleşmeli asker alımı için başvurular 20 Mart Pazar sona eriyor.

Başvuru işlemi yapmak isteyen adaylar için koşullar ise şu şekildedir :
– Ortaokul mezunu olan kişiler için askerlik görevi hizmetlerine devam ediyor olması veya askerlik görevlerini yapmış olmaları koşulu vardır.

– Adaylar içerisinde lise ve üstü mezunu olan adaylar için ise askerlik yapmış olmaları koşulu istenmemektedir.

– Bsşvuru yapacak olan adayların 20 yaşından gün almış ve 26 yaşında olmaması gerekmektedir.

* Sözleşmeli er olarak göreve başlayan kişiler üç yıllık görev süresini bitirmiş olmaları koşulu ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ( DKK) belirlemiş olduğu esaslar dâhilinde uzman erbaş  veya astsubay görevlerine geçiş yapmak için başvuru işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Yapılmış olan sınav sonrasında sınav başarı kriterlerine başarılı sayılmış adaylar uzman erbaş veya astsubaylık görevlerine geçiş sağlayabilecekler.

* Sözleşmeli olarak erbaş veya er olarak en az 7 yıl süre ile görev yapan kişiler istekleri durumunda kamu kurum ve kuruluşları bünyesi içerisinde boş kadro ve pozisyonlarına geçiş sağlayabilirler. Yılda 45 gün yıllık izin süresine sahip olan Sözleşmeli olarak görevlerini yapan erbaş ve erler için ilk yıl için geçerli olacak brüt takriben 2537 TL maaş alacakları bilinmektedir. 

Exit mobile version