Uzman çavuşlar hakkında flaş gelişme! Uzman çavuşlar kadroya mı alınacak?

Türkiye’de silahlı kuvvetleri ülkenin güvenliği konusunda büyük bir öneme sahipler. Güvenlik konusunda büyük bir öneme sahip olan uzman çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma bünyesinde sözleşmeli olarak görev yapmalarından dolayı ne zaman kadroya alınacağı merakla bekleniyordu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, uzman çavuşlar hakkındaki kadro sürecini Meclis’e taşıdı.

BİNLERCE UZMAN ÇAVUŞ İSTİFA EDİYOR!

Kadro ve tayin sorunları çözülmeyen uzman çavuşlardan her yıl binlercesi istifa yolunu seçerken yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği yazılı soru önergesini Meclis’e sundu.

UZMAN ERBAŞ KADRO SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

TSK’nın en önemli unsurlarından, uzman çavuş ve jandarmaların sorunları her geçen gün artmaktadır. Vatan savunmasının sözleşmeli olmasının kabul edilemez olduğunu belirten uzman çavuşlar, 3269 sayılı uzman erbaş kanununun değiştirilmesi, kadro ve tayın sorununun çözülmesi taleplerini uzun yıllardır dile getirmektedir. Sorunları çözülmeyen uzman çavuşlardan her yıl binlercesi istifa yolunu seçmektedir.

Bu çerçeveden hareketle;

1.3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nda erbaşların taleplerinin yer aldığı düzenlemelerin yapılması planlanmakta mıdır?

2.Uzman erbaşların tayin sistemi en çok eleştirilen konuların başında gelmektedir. Mevcut tayin sisteminin uzman çavuşları mağdur etmesinden hareketle, yeni bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

3.Uzman çavuşların kadroya geçirilmesi ile ilgili Bakanlığınız tarafından çalışma yapılmakta mıdır? Vatan savunmasında aktif rol alan uzman çavuşların her an işsiz kalma kaygısı ile çalışıyor olmaları nasıl değerlendirilmektedir?

4.Sağlık sebebiyle meslekten atılan çok sayıda uzman çavuş bulunmaktadır.Çeşitli rahatsızlıklarından dolayı 90 gün rapor hakkını dolduran bir uzman çavuşun sorgusuz sualsiz meslekten atılabildiği doğru mudur? Doğru ise uzman çavuşların hastalanma gibi çok insani bir durumda işsiz bırakılması ne kadar doğrudur? İlgili düzenlemenin değiştirilmesi düşünülmekte midir?

5.Orduevlerinin önünde nöbet tutan uzman çavuşun, orduevinden faydalanamaması gibi tablonun ortadan kaldırılması düşünülmekte midir?

6.Uzman çavuşlar arasında hiyerarşinin olmaması da ayrı bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. 20 yıl görev yapmış bir uzman çavuşla, 1 yıllık uzman çavuşun aynı statüde olması doğru bir uygulama mıdır?

7.Uzman çavuşların atama yönergesi var mıdır? Var ise uzman çavuşlar tercih ettikleri yerlerin dışında neden görevlendirilmektedir?

8.2002-2018 yılları arasında yıllara göre istifa eden uzman çavuş sayısı kaçtır?

Exit mobile version