Gündem

Dokunulmazlıkların Kaldırılması Teklifi İçin Görüşmeler Başlıyor

Başbakan Davutoğlu tarafından yakın zamanda yaptığı dokunulmazlıkların tamamının kaldırılması teklifi meclis ve ülke gündemine sert bir şekilde giriş yapmıştı.

Gün içerisine de partiler ve dokunulmazlıklarla alakalı haberler yapmıştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde fezlekesi bulunmayan tek lider olan Ahmet Davutoğlu tüm partilere bir teklifte bulundu ve hali hazırdaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve bunu 1 madde ile meclise taşımayı teklif etti. Vekiller içerisinden bir kısmı teklifi tereddütsüz mantıklı bulurken suskunluğunu henüz bozmayan bazı vekillerde bulunuyor.

Davutoğlu’nun bu çıkışını gündemi değiştirmeye yönelik bir hareket olarak görenlerin sayısı ise hiçte azımsanmayacak kadar çok. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) içerisinde hakkında en çok dosya bulunan parti HDP , onu Cumhuriyet Halk Partisi takip ediyor. En az fezlekesi bulunan parti ise Milliyetçi Hareket Partisi. Fakat Ak parti hariç tüm partilerin liderlerinin fezlekesi bulunuyor. Eğer teklif meclis tarafından kabul edilirse Ak parti hariç tüm partilerin liderlerine yargı yolu gözükecek.

Ak Parti Grup başkan vekili Naci Bostancı gün içerisinde CHP ve MHP’li partililerle görüşmeler yapacak. Görüşmelerin hemen ardından “dokunulmazlıkların kaldırılması” meselesi netliğe kavuşacak diye düşünülüyor.  Vatandaşında yakından takip ettiği mesele hakkında kısa zaman içerisinde bir çözüm bulunacağı ve çoğu vekilin fezlekeler konusunda rahat olduğu söyleniyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması halinde mecliste bulunan vekillerin 5’te 1’i kadarına yargı yolu açılacak.

Kamupersoneli.net