Öğretmen

MEB Ücretli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır? Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin haricinde bir de okullarda boş kalan kadrolarda ücretli öğretmenler görev yapıyor. Bu yıl 29 Ağustos tarihinde başlayan ve 6 Eylül’de sona eren ücretli öğretmenlik başvuru sonrasında öğretmen adayları merakla, ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

HERKES MERAK EDİYOR!

Ücretli öğretmen olarak okullarda görev yapmak isteyen öğretmenler merakla, MEB Ücretli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır? Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar? Sorularının cevaplarını arıyor. Peki, MEB Ücretli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır? Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar?

MEB ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden il ve ilçe müdürlükleri sayfasından başvuru süresi tamamlanmasının ardından ücretli öğretmenlik atama sonuçları açıklanıyor. Ücretli öğretmen olmak isteyen adaylara başvuru sonuçları aynı zamanda SMS bilgilendirmesiyle gerçekleştiriliyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI NE KADAR?

MEB tarafından okullarda boş kadrolara yerleştirilen ücretli öğretmenlerin maaşı, girdikleri ders saatine göre farklılık gösteriyor. Ücretli öğretmen ayda ortalama 120 ders saati derse girme imkanı bulunuyor. Bir ayda öğretmenin toplam girdiği ders saati sayısını 120 olduğu kabul edildiği takdirde alacağı maaş 1880 TL olarak hesaplanıyor. Ücretli öğretmenlerin sigorta prim gün sayısı ise aylık değil, toplam ders saati günlük çalışma saatine (120 saat/8) bölünerek hesaplanıyor. Yani sigorta pirim gün sayısı 16 gün üzerinden yatırılıyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI 3 BİN TL OLACAK!

MEB’in İlk 100 günlük eylem planının yüzde 98 oranında gerçekleştirilmesiyle beraber, ikinci eylem planı olarak, ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri %100 (iki kat) arttırılacak maddesi eklendi. Yeni düzenlemeyle, ek ders ücreti 2 katına çıkarıldığı takdirde, ücretli öğretmen maaşı 120 saat için 3000 üzerinde olacak.