Yolcu Uçaklarında Görevli Hosteslik Şartları Nelerdir?

Hostes olmak için koşullar sağlandıktan sonra havayolu şirketlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Uçaklarda görevli Hosteslik şartları şu şekildedir:

Hosteslik Eğitim Şartı

Hosteslik eğitim koşulu için en az lise mezunu olunmalıdır. Hosteslik için özel bir lisans programı bulunmamaktadır. Herhangi bir programdan mezun olmuş bir kişi başvuru yapabilmektedir. Bunun haricinde havayolu kurumları ekstra eğitim alınmasını talep etmektedir. Eğitim hosteslik okullarında alınabilmektedir. Hosteslik eğitim programının özellikleri şu şekildedir:

Hosteslik Kurs Programının İçeriği Nedir?

Yukarıda bahsettiğimiz eğitim sürecinin geçilebilmesi için dil eğitiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Dil eğitimi sonrası alacağınız eğitim programının içeriği şu şekildedir:

Eğitim programı tamamlandıktan sonra “Hostes Sertifikası” verilmektedir. Sertifika sahibi olunmasını çoğu havayolu firması olumlu karşılamaktadır. Yalnız alınan belgenin mesleki geçerliliği bulunmamaktadır. Adaylara iş bulma sürecinde kolaylık oluşturmaktadır.

Hosteslik Sınav Şartı

Hostes olmak için sınav çoğu havayolu şirketleri tarafından istenmektedir. Sınav birkaç aşamadan oluşmaktadır. Sınavı geçen adaylar mesleki hayatlarına başlayabilmektedir. Hosteslik sınavı aşamaları şu şekildedir:

Yazılı sınav şu şekildedir:

Sözlü sınav şu şekildedir:

Psikolojik sınav şu şekildedir:

Hosteslik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hostes olmak için başvuru yapma aşamasında şu yollar izlenmektedir:

İki yöntemde de ilgili havayolu şirketi uygun şartları taşıdığınızı düşünürse görüşmeye çağırmaktadır. Temel hosteslik şartları sağlanırsa adaylar için yukarıda bahsettiğimiz testler firma tarafından uygulanmaktadır.

Hosteslerin Sorumlulukları Nelerdir?

Hosteslerin görevleri şu şekilde belirtilebilmektedir:

Hosteslik Maaşları Ne Kadar?

Hosteslerin kazandıkları tutar kişinin tecrübesine göre değişmektedir. Türkiye’de ortalama hosteslik maaşı 4.000 TL – 8.000 arasında olabilmektedir. Alınan maaş tutarı uçuş mesafesi ve havayolu şirketine göre değişmektedir. Yurtdışına yapılan seferler de maaşı doğrudan etkilemektedir. Avrupa ve Amerika’da hostes maaşları daha yüksek olmaktadır. Hosteslik şartları sağlanarak mesleğe giriş yapanlar ilerleyen dönemlerde “kıdemli uçuş görevlisi” ya da “baş görevli” şeklinde ünvanlara sahip olabilmektedir.

Exit mobile version