Yeni mülk alacaklar dikkat! Tapu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Tapu için gerekli evraklar, yapılacak işlem alım satım işlemi ise şu evraklardır:

Yapacağınız işlem alım satım işlemi değil miras intikali ise tapu için evraklar şunlardır:

Kat irtifakı kurulması için gereken belgeler ise şunlardır:

Tapu İşlemleri Süresi

Tapu işlemleri süresi tapu müdürlüklerindeki yoğunluğa göre değişiklik göstermektedir. Diğer devlet dairelerinde olduğu gibi işlem yapılması için sıra numarası alınması gerekmektedir. Sıra size geldikten sonra gerekli işlemler kısa süre içinde yapılmaktadır.

Tapu Harcı Hesaplama 2019

Tapu harcı hesaplaması, kat irtifakı veya mülkiyetine sahip konut ve iş yerleri için satış değerinin binde 15’i üzerinden hesaplanmaktadır. Bu harç, hem alıcı hem satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmektedir. Örnek tapu harcı hesaplaması şu şekildedir:

Tapu Randevu Online Başvuru

Tapu müdürlüklerinden online randevu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinden alınabilmektedir. Bu sayede sıra beklenmeden işlem yapılabilmektedir. Online randevu için gerekli bilgiler şunlardır:

Bunun haricinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çağrı merkezi aracılığıyla da randevu alınabilmektedir. Çağrı merkezi telefon numarası 181’dir. Randevudan sonra tapu için evraklar hazırlanarak gün ve saatinde randevuya gidilmesi gerekmektedir.

Tapu Randevu İptal

Tapu randevu iptali, çağrı merkezi ve internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Eğer 1 yıl içerisinde alınan randevulara 5 kere gidilmezse, 1 yıl boyunca yeni randevu alınamamaktadır. Hem internet sitesinde hem de çağrı merkezinde randevu iptalinin yanı sıra randevu bilgisi güncelleme seçeneği bulunmaktadır. Bu sayede randevunuza müsait olamayacağınız için gidemeyecekseniz, tarih ve saat değiştirebilirsiniz.

Tapu İşlemleri Online

Tapu işlemlerinin bazıları online olarak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Web-tapu kullanılarak yapılabilecek bazı işlemler şunlardır:

Online tapu işlemleri genel olarak tapu müdürlüklerine gidilmeden taşınmaz maliklerinin işlem yapabilmesini sağlamaktadır. Eğer bu işlemler dışında bir işlem yapılacaksa tapu için evraklar hazırlanarak tapu müdürlüklerine gidilmektedir.

Exit mobile version