AKP 'nin Dokunulmazlık Kararı

AKP ( Adalet ve Kalkınma Partisi ) , Meclis’te beklemekte olan tüm dosyaların dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili atılımını , Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamanın 24 saat öncesinde gerçekleşti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tüm gün genel merkez içerisinde yaptığı görüşmelerden sonra netleşmiş olan bu önceki gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen cevabın “Evet, olabilir” demesi üzerine Başbakan Ahmet  Davutoğlu, açıklamayı sabah yapmak için karar aldı.

İktidar partisi tarafından söylenen “Hangi HDP’linin dosyasını, hangi kritere göre kaldırılmasını isteyeceğiz?” tartışmalarından sonra  “Tüm dosyaları, görüşmesiz açalım. Savcılar karar versin”  sonucuna bağlandı.

Fakat bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde yapmış olduğu bir açıklama için “Dokunulmazlıklar ile ilgili adım derhal atılsın” açıklamasından hemen sonra Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi, önce geçtiğimiz hafta Merkez Karar Yönetim Kurulu’ nun hemen ardından genel merkezde iki önemli toplantı yapıldı. MKYK ( Merkez Karar Yönetim Kurulu) ‘da  görüş ayrılıkları ortaya çıktı , Görüş ayrılığından sonra bu toplantı için kararın MKYK tarafından yapılamayacağına bile karar verildi. Bazı üyeler ise kürsü dokunulmazlığının ortadan kaldırılması için adım atılmamasını istedi.

AKP ( Adalet ve Kalkınma Partisi ) dosyalarının , savcılar tarafından değerlendirme dışı tutacağını ve bazı CHP’liler ve HDP’lilerin dosyalarının ise savcılar tarafından incelemeye alınacağı ve incelemeye alınan bu dosyaların “bu siyasilerin üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallandırılacağı” düşüncesi yer almaktadır.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version