CHP, Aylin Nazlıaka'yı affetti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Nazlıaka’nın partiye dönüşüne sıcak bakmasıyla birlikte bugünkü toplantıda daha önce iki kez reddedilen af talebi bu kez olumlu sonuçlandı.

Toplantıya 9 üye katılmazken, oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29’unun kabul oyu vererek affedilmesine onay verdiği Nazlıaka’ya 22 üye ise ret oyu verdi.

Nazlıaka’nın CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda aktif bir görev alması ya da CHP Ankara İl Başkanlığı’na aday olması bekleniyor.

NAZLIAKA: PARTİMDEN HİÇ KOPMAMIŞTIM

CHP’li Aylin Nazlıaka, kararın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaklaşık 4 yıl süren bu süreçte zaten partimden hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmasından dolayı da çok mutluyum. Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de herkesi kucaklayan bir parti olmaya ihtiyacı var. Başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bu kararın alınmasına katkı sağlayan Parti Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Partimin bir neferi olarak, aydınlık Türkiye için çalışmaya devam edeceğim.”

Daha önce neler olmuştu?

4 Mart 2016’da CHP Yüksek Disiplin Kurulu, ‘bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği’ iddiasıyla ilgili Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiden kesin ihracına oy çokluğuyla karar verdi.

Bu durumda CHP’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 134’ten 133’e düştü. Nazlıaka 26. dönemin ilk bağımsız milletvekili olurken ihraç kararına itiraz edebileceği belirtildi.

CHP Parti Meclisi (PM), partili bir milletvekilinin Meclis’teki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiğini iddia eden Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, ‘tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle’ disipline sevk etmişti.

Exit mobile version