İmamoğlu'nun "kiralık araç" hamlesine Bakan Soylu'dan "belediye şov yeri değildir" uyarısı

İçişleri Bakanı Soylu  bir gazetecinin “İstanbul’a kayyım atanır mı?” sorusunu ise “Pazar günü açıklayacağım” diyerek yanıtladı.

SOSYAL MEDYADA KONUYA İLİŞKİN  NELER YAŞANDI?

4 Eylül’de  gece yarısı Yenikapı Meydanı’na dizilen araçların görüntüleri sosyal medyada dolaşmaya başladı. Bu araçların İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ ndeki ihtiyaç fazlası makam araçları olduğu iddia edildi. Şu ana kadar İBB’den konuyla ilgili bir açıklama gelmezken konuya ilişkin  CHP kanadından ilk paylaşım  İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi.

Kaftancıoğlu :”Bu sadece ufak bir başlangıç”

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu paylaşımında “Bu sadece ufacık bir başlangıç.. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede olaya isyan etti

İktidara yakın gazetecilerden Ersoy Dede ise sosyal medya hesabından Yenikapı’da sergilenen araçlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu sabah itibarıyle Renault Clio’nun lüks ve şatafatlı araç olduğunu öğrendik. İnsan her geçen gün yeni şeyler öğreniyor. Bakalım yarın hangi yeni bilgiye uyanacağız. Kabus gibi çöktüler İstanbul’a. CHP Meclis üyelerinin Audilerini Mercedes’lerini dizsinler.”

Fatih Portakal’dan sert eleştiri

Gazeteci Fatih Portakal, İBB’nin AK Parti döneminde yaptığı araç israfına sosyal medya hesabından tepki göstererek ‘O yüzsüzleri görmek istiyorum’ çağrısında bulundu. Portakal, “İhtiyaç dışı ise, tahsis edilen bu araçların binicilerini de öğrenmek isterim. Sadece sergilenmesi anlam ifade etmiyor. O yüzsüzleri yurttaş olarak öğrenmek isterim. Milletin parasını savuranlarandan kime uzanirsa uzansin millet adina hesap da sorulmalı.”ifadesini kullandı.

Exit mobile version