Cumhurbaşkanı 18 Mart Konuşması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart Çanakkale Zaferi için yapmış olduğu konuşmada şu sözler ile hislerini açıkladı.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı sebebi ile  “1915 Bir Hilal Uğruna” adlı temsili izledi.

–  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ATO Congresium’da gerçekleştirilmiş olan temsil gösterimi sonrasında yapmış olduğu konuşma için uzun emekler sonrasında elde edilen eserde üzerinde emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerini iletti.

– Eserin sanal olmadığını ve çok doğal , gerçekçi olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  “Çanakkale’nin seneyi devriyesindeyiz. 1915 yılında ecdadımızın orada yedi düvele karşı olarak  mücadele edilmesinin en somut örneğidir. Şuan Bulunan genç kuşaklar hele hele bugünün nesilleri işte orada lise mezunu olan yavrularımızın o savaş içerisinde nasıl yer aldıkları ve rol aldıkları çok çok önemli. Bu durumdan dolayı bu eseri inşallah devam ettirmemizde fayda sağlayacak. Bu başarının farklı eserler üzerinde devamını diliyorum”  diyerek düşüncelerini açıkladı.

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan gösterime  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal katılımda bulundu.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version