Diyanet Başkanlığı 2019 yılı görevde yükselme sınav duyurusu

Diyanet Başkanlığı tarafından 2019 yılı görevde yükselme sınav duyurusu yapıldı. Yapılan, görevde yükselme sınav duyurusunda, Genel İdari Hizmetler Sınıfından 600 şube müdürü, 400 Din hizmetleri uzmanı ve 250 şef ataması yapılacağı belirtildi.

Diyanet Başkanlığı resmi sınav duyurusu şöyle;

Başkanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunan; aşağıda sınıfı, unvanı ve adedi belirtilen kadrolara görevde yükselme sınavıyla kurum içi naklen atama yapılacaktır. Sınavın yazılı aşaması Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLAR

1. Halen Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak.

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak ve görevde yükselmeye tabi kadrolar için Başkanlıkta atanabileceği kadronun alt görevlerinin birinde (sözleşmeli, vekâleten ve geçici görevlendirme süreleri dâhil olmak üzere) çalışmış olmak,

3. Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

4. Başvuru yapılacak unvanda çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamak.

Adaylar, ilan edilen unvanlardan sadece birisi için sınava başvurabilecektir.

İlgili mevzuat hükümleri gereği 18.04.1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibariyle iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edileceklerdir.

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da bu sınavlara başvuruda bulunabilir.

ÖZEL ŞARTLAR

a) Şube Müdürü:

1. Öğrenim şartı;

GRUP-I için en az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak,

GRUP-II için en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlık teşkilatında memur veya aynı düzey görevler ile üst görevlerde en az 8 (sekiz) yıl çalışmış olmak,

Adaylar GRUP-I veya GRUP-II’den sadece birine başvuru yapabileceklerdir.

b) Din Hizmetleri Uzmanı:

1. En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

2. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlık teşkilatında en az 3 (üç) yıl görev yapmış olmak,

c) Şef:

1. En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle büro hizmetlerinde en az 3 (üç) yıl çalışmış olmak şartıyla Başkanlık teşkilatında en az 5 (beş) yıl görev yapmış olmak.

Görev süreleri ve görevlendirme olarak çalışılan sürelerin hesaplanmasında DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından başvuruda bulunacak personelin bu süreleri bağlı bulunduğu birimlere müracaat ederek DİBBYS (İKYS) programına işletmesi gerekmektedir. DİBBYS (İKYS) programına işlenmemiş çalışma ve görevlendirme süreleri dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1. Başkanlığımız merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları il ve ilçe müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine 06.09.2019 (saat 08:30)- 16.09.2019 (saat 16:30) tarihleri arasında şahsen başvuracaklardır.

Yurtdışında veya askerlik görevini yerine getirmekte olan adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

2. Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS üzerinden alınacaktır.

3. 06.09.2019 (saat 08:30)-16.09.2019 (saat 16:30) tarihlerinde başvurularını gerçekleştiren personelden müracaat şartlarını taşıyanlar 23.09.2019 tarihinde ilan edilecektir. Başvuru sahipleri Başkanlığımız DİBBYS programındaki kullanıcı hesapları vasıtasıyla sınava katılma durumlarını öğrenebilecektir.

Sınavın Yazılı Aşamasına Başvurular

4. Sınava katılmaya hak kazananların, sınavın yazılı aşamasına katılabilmek için Anadolu Üniversitesinin “Aday İşlemleri Sistemi” (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden 30.09.2019-11.10.2019 tarihlerinde başvuru yapmaları gerekmektedir.

5. Yazılı sınav başvurusu için her aday, Anadolu Üniversitesine 125 (yüzyirmibeş) TL ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında Üniversitenin “Aday İşlemleri Sistemi” üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

Görevde Yükselme Sınavı kapsamındaki unvanlardan birisine başvuran adayların Vaizlik Giriş veya Murakıplık Sınavlarından birisine de başvurmaları halinde tek ücret (125 TL) ödemesi yapacaklardır.

Sınav başvurusundan vazgeçen, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.

6. Yazılı sınavla ilgili başvuru süresi dolduktan sonra, adaylar kişisel bilgileri, sınav merkezi, fotoğrafları vb. konularda değişiklik yapamayacaktır. Yazılı sınav başvurusuna ilişkin diğer hususlar Anadolu Üniversitesi tarafından yazılı sınav başvuru sürecinde ilan edilecektir.

Engelli adaylar:

7. Sınava başvuranlardan sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, bu duyurunun ekinde yer alan (Ek-1) Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese (üniversiteye) ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

8. Duyuruda belirtilen usul ve esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

9. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport),

2. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair adayın yazılı beyanı.

 Belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

SINAVIN ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI ve SINAV KONULARI

1. Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

2. Yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

YAZILI SINAV

1. Sınavın yazılı aşaması 02.11.2019 Cumartesi günü saat 14.00’de Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum,

İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere toplam 7 sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Adaylar, sınav merkezi tercihini başvuruda belirteceklerdir.

2. Yazılı sınav konuları, bu duyurunun “X. YAZILI SINAV KONULARI” başlığında belirtilmiştir.

3. Adaylar yazılı sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır. Belge kontrolleri sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

4. Yazılı sınavın uygulanmasına ilişkin esaslar ve adayların sınavda uyması gereken kurallar bu duyurunun ekinde (Ek-2) yer almaktadır.

5. Adaylar yazılı “Sınav Giriş Belgeleri”ni 28.10.2019-01.11.2019 tarihlerinde Üniversitenin “Aday İşlemleri Sistemi” (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) adresinden alabileceklerdir.

6. Yazılı sınav sonuçları 18.11.2019 tarihinde (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden ilan edilecektir.

7. Yazılı sınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Adaylara sınavda 50 (elli) soru yöneltilecektir. Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

8. Değerlendirme sadece doğru cevaplar üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen soru(lar) olması durumunda, bu soru(lar) adayların lehine doğru kabul edilerek değerlendirmeye katılacaktır.

9. Cevap anahtarında hata olması halinde, bu soru iptal edilmeyecek, doğru seçeneği dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

b) Sözlü Sınav

1. Yazılı sınavda başarılı olanlardan puan üstünlüğüne göre ilan edilen kadro sayısının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır.

2. Adaylar, sözlü sınavda sınav komisyonunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, (50 puan)

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)

d) Genel kültürü ve genel yeteneği, (10 puan)

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan) konularından 100 tam puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

3. Sözlü sınav tarihi yazılı sınav sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.

4. Adaylar sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgesini (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır.

5. Adaylar; sözlü sınav giriş belgesi alma ve sözlü sınav sonuç öğrenme işlemlerini (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir.

V- DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

1. Yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.

2. Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.

3. Başarı sıralamasının belirlenmesinde yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas

alınacaktır. Eşitlik halinde sırasıyla,

a) Hizmet süresi fazla olana,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olana,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olana,

başarı sıralamasında öncelik verilecektir.

4. Başarılı olanlardan; ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, aynı sayıda aday da yedek olarak belirlenecektir.

VI- İTİRAZLAR

Adaylar;

1. Sınav sorularına ve sınav uygulamasına yönelik itirazlarını 04.11.2019-08.11.2019 tarihlerinde, sınav sonuçlarına yönelik itirazlarını ise 18.11.2019-22.11.2019 tarihlerinde Üniversitenin “Aday İşlemleri

Sistemi” (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır. .

2. Yapılan itirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili web sitesi üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla Üniversiteye 10 (on) TL itiraz ücretini ödemesi, söz konusu formu eksiksiz

ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. Önceki maddede yer alan tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

3. Sınav soruları ve sınav uygulamasına ilişkin itirazların sonucu 18.11.2019 tarihinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazların sonucu 27.11.2019 tarihinde Üniversite tarafından adaylara bildirilecektir.

4. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne yapacaklardır. Sözlü sınav

itirazlarında; bu başlıkta belirtilen hususlara uygun şekilde yapılmayan; süresi içinde ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı,

imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

1. Başkanlık sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.

2. Sınav sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

3. Sınav ile ilgili Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4. Sınavla ilgili iş ve işlemlerde yazılı dilekçeler dışında faks ve e-posta ile işlem yapılmayacaktır.

5. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ve Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

6. Duyuruda belirtilen şekilde başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların ücret iadesiyle ilgili itiraz başvuruları dikkate

alınmayacaktır.

ATAMA İŞLEMLERİ

1. Atamalar başarı sıralamasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır.

2. Atamaya ilişkin diğer hususlar daha sonra ilan edilecektir. 

Yazışma Adresi:

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA

Telefon : (0312) 295 70 00 Faks : (0312) 285 85 72 E-posta : persis@diyanet.gov.tr 

ADAY’lar sınav başvurusu esnasında, başvuru işlemine yönelik oluşabilecek teknik sorunlarla ilgili olarak, aşağıdaki iletişim kanallarından ÜNİVERSİTE ile iletişime geçebilecektir.

E-posta : sinavdestek@anadolu.edu.tr Tel : 0 222 335 0580 / 2286

Exit mobile version