Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'den Ayrılanlara Sert Tepki: Bu Çatının Altından Ayrılanların Esamesi Şimdiye Kadar Okunmamıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 18´inci Kuruluş Yıldönümü etkinliğine katıldı.

Erdoğan etkinlikte, ilk önce AK Parti’nin 18 yılını anlatan,”Zaman Tüneli” fotoğraf sergisi gezdi.

14 Ağustos 2001 yılında doğan 18 gençle fotoğraf çektiren erdoğan AK Parti’nin 18´inci Kuruluş Yıldönümü için yazılan ve 18 yılı anlatan marş eşliğinde filme katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, film gösterisinden sonra açıklamalarda bulundu ve AK Parti’lere “Davaya gönül verenler” diyerek selam verdi.

AK Parti’den ayrılanlar hakkında da açıklama yapan Erdoğan, sert bir tepkide bulundu ve çatı altından ayrılanların esamesinin bir daha okunmadığını ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

“Tam 18 yıl önce 2001 yılı Ağustos ayında AK Parti’nin kuruluşunu ilan etmiştik. Hamdolsun, AK Parti 18´inci yaşına ulaştı.

Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’nin tüm kademelerinde hizmet etmiş tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti 18 yaşına ulaştı. Partimiz artık yeni bir safhaya geçmiştir.

Bu davada, bu çatı altında görev alan arkadaşlarımla yol yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu davada yolunu kaybedenler olmuştur.

Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu. Bu kutlu çatının altından ayrılanların esamesi okunmamıştır, okunmayacaktır.

AK Parti organik bir partidir. Gözleri ve gönülleri başka yerde olanlar başarısız olurlar. AK Parti, bugün de yarın da ayakta dimdik duracaktır.

AK Parti kendisi gibi olmaktan çıktığında misyonunu kaybeder. Ülkemizin şu kritik dönemden çıkmasını sağlayacak olan AK Parti’dir.

Millete hizmet yolunda devam edeceğiz. Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak olan AK Parti’den başkası değildir.

Bizim partimizin en önemli özelliklerinden biri de değişimi ve yenilenmeyi kendi içinde başarabiliyor olmasıdır. dedi.