Adalet ve Kalkınma Partisinden (AK Parti) Erken Seçim Açıklaması!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

MYK soınrasında parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu ve Türkiye’nin önünde seçim yok diyerek erken seçim konusunda tartışmaları değerelendirdi.

Çelik, ayrıca dış politika konusunda ve kaz dağları olayı hakkında ifadelerde bulundu.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları;

Müttefiklerimizden olumlu bir yaklaşım bekliyoruz. Güney sınırımızda müttefiklerimizle birlikte barış koridoru kurmak istiyoruz.

ERKEN SEÇİM

Fırat’ın doğusu ile ilgili harekat basit bir polemikle geçiştirilmemeli. Türkiye’nin önünde seçim yok. Türkiye dış politikadaki ihtiyaçlarını, iç politikadaki reform süreçlerini sürdürmeye kararlı.

SURİYE

Türkiye mazlumlara şemsiye olacak, bölge ve dünya barışına katkıda bulunacak güvenli bölge ve barış koridoru arayışı içerisindedir.

ORTA DOĞU

Dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye’nin orada olmasını yadırgamak, dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye’nin oraya sırt dönmesini teklif etmek son derece tehlikeli bir virüstür Ortadoğu konusunda oryantalist bakış açışı olmamalı.

EKSEN KAYMASI

Türkiye’nin ekseni şurası ya da burası değildir. Türkiye’nin ekseni Ankara’dır. Türkiye’nin eksenini Batıdaki herhangi bir ülkenin başkentinde görenler, Türkiye milli bir politika ürettiği zaman bunu eksen kayması olarak ifade ederler.

CHP

Ne zaman bir açılış yapılsa CHP yönetiminden polemik geliyor. 

Teksas saldırganı ile Yeni Zelanda saldırganının ideolojisi arasında güçlü bağın ortaya çıkması bizi bu konularda daha ciddi kafa yormaya sevk etmelidir. İslam düşmanlığı tüm dinleri tehdit ediyor.

İslam düşmanlığı insanlığa düşmanlıktır. Asya ile kadim ilişkilerimiz bulunmakta.

KAZ DAĞLARI

Kaz Dağları ya da Türkiye’nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz. Burada kesilen ağaçların yerine tamamı miktarınca fidan başka bir alana dikilmiştir. Söz konusu firmanın sözleşmesi gereği yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması da tam olarak gerçekleştirilecektir.

Exit mobile version